Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akár 2 hetente is megnézethete...

Akár 2 hetente is megnézethetem UH-n a babám? Állami rendelőben természetesen, ingyen!

Figyelt kérdés

A kötelező vizsgálatokon kívül elméletileg bármikor mehetek orvoshoz???Soha nem kell fizetnem???Törvényileg szabályozva van ez?Magzati szívhang figyelőt nem veszek,de azért 2hetente megnézetném hogy mi újság odabent!Szerintetek???

17h

2009. nov. 29. 12:05
 1/9 anonim ***** válasza:
50%

elvileg megteheted csak nem éri meg ott ülni fél napokat. szerintem. a doki meg ugyis azt mondja menj ahhoz akinél szülni fogsz.

és nem utolsósorban nem kell2 hetente zargatni a babát. főleg most hogy már fogod érezni ahogy mozog. abból ugyis gyanithatod hogy van szívhang.

2009. nov. 29. 12:09
 2/9 anonim ***** válasza:
Nagy valószínűséggel az szabályozva van, hogy egy probléma mentes terhesség során hány UH vizsgálatot finanszíroz az OEP. Kérdés, hogy a doki hajlandó-e indokot kreálni, hogy mi indokolja a vizsgálatot. Különösebb indok nélkül meg nem valószínű, hogy elvégzik mivel nekik sem fizetik ki. (Engem tavaly elküldtek az SZTK-ból mert pár nap még hiányzott az egy évhez az előző rákszűrés óta)
2009. nov. 29. 12:20
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Orvosi vizsgálatokat nem lehet megrendelni. Erre mondják az orvosok, hogy ez nem mozi. Magánklinikán, ha fizetsz érte, de szerintem még ott se csinálják meg a kelleténél gyakrabban. Még nincs olyan múltja az UH-nak, hogy 100%-ra veszélytelen a gyakori vizsgálat.
2009. nov. 29. 12:22
 4/9 anonim ***** válasza:
ja és nem az állam fizeti hanem a mi TB finanszírozásunkból "ingyenes"
2009. nov. 29. 12:23
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy csak úgy lehet őt 'nézegetni'. Amúgy megzavarja őket kicsit, úgyhogy nem is célszerű, hacsak nincs valami olyan gond, ami miatt meg kell figyelni. Magzati szívhangfigyelőt se vesznek a kismamák ,csak nagyon kevesen. Minek, ha minden rendben van? :)
2009. nov. 29. 12:23
 6/9 A kérdező kommentje:

Értem,köszi a válaszokat!

Nagyon várom már hogy érezzem a mozgását,és ha mindennap fogom,tényleg hülyeség lenne sűrűn menni!!!Magándokihoz főleg...amúgy havonta járok hozzá!

2009. nov. 29. 12:33
 7/9 anonim ***** válasza:

Tudtommal a TB a terhesség alatt 4 ultrahangot finanszíroz: a 12, a 18. a 24. és a 36. hetit. Ennél több ultrahangvizsgálatot csak indokolt esetben végeznek, azaz ha úgy tűnik, hogy baj van a magzattal.

De ha elmész magánorvoshoz, és ott fizetsz, akkor annyit csinálnak neked, amennyit csak akarsz.

2009. nov. 29. 12:37
 8/9 A kérdező kommentje:
Anyagilag nem bírnám én azt...havonta járok ellenőrzésre,alkalmanként 8000Ft!:(
2009. nov. 29. 12:45
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem nézik 2 hetente az tuti. Amúgy is sztk-ba a doki kiír neked beutalót UH-ra és azzal mész. Nincs Uh csak 4 ami elő van írva protokol szerint. A védőnő majd fogja neked úgy is hallgatni a baba szívét doplerrel.

39+6km

2009. nov. 29. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!