Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hányadik héttől maradhat...

Hányadik héttől maradhat életben a baba ha megszületik? Úgy értem hogy már sok eséllyel nem károsodik agyilag.

Figyelt kérdés
2009. nov. 28. 14:31
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
24 hét után kötelező az orvosoknak megmenteni a koraszülöttet. azt csak a Jóisten tudja, hogy maradandóan károsodik-e.
2009. nov. 28. 14:35
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

szia!

elméletileg a 24. héttől "kötelező" a dokiknak életben maradáshoz hozzásegíteni a koraszülöttet. Ilyenkor azonban 10ből 8-9 baba sajnos marandó károsodásokat szenved, vagy pár nap múlva szervi elégtelenség miatt már nem tudják kezelni. Ideális legalább a 30. héttől, mert akkor "csak" a tüdejét kell nagy valószínűséggel érlelni.

2009. nov. 28. 14:39
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A 28. hetet el kellene érnie, hogy kevesebb esély legyen a károsodásra.
2009. nov. 28. 15:23
 4/8 anonim ***** válasza:

Magyarországon az az általános szabály, hogy ha a baba életjelenségeket mutat, akkor nem vetélésnek, hanem élveszületésnek tekintik, és megpróbálják életben tartani. Erre csak a 22. héttől van esély, de ekkor még nagyon kicsi. MInden méhben töltött héttel egyre nőnek az esélyei.

Hogy károsodik-e az agya, vagy más szerve, az nagyon sok ténbyezőtől függ, és nem lehet megmondani általánosságban.

2009. nov. 28. 15:41
 5/8 anonim ***** válasza:

ez annyira sok mindentől függ :( ahogy leírták az előttem válaszolók, 24. héten életben tartják és 10% esélye van... borzasztó :(

persze vanbnak csodák, de szerintem 32. hét az amikor már jó esélye van :S

2009. nov. 28. 18:59
 6/8 A kérdező kommentje:
28 hetes vagyok,már elvesztettem egy babát és félek,ezért kérdeztem.Ezek szerint napról napra jobbak az esélyeink.remélem még nem akar kijönni.És köszönöm nektek a válaszokat
2009. nov. 28. 22:26
 7/8 anonim ***** válasza:
Beszélgess a babával, hogy milyen jó helyen van Ő még odabent és Te se gondolkodj ilyeneken, mert megérzi a feszültségedet. Én minden nap elmondom neki melyen tuti helyen van még és minimum szilveszterig húzzuk ki együtt, de inkább tovább, mert annál jobb lesz mindkettőnknek. (Akkor leszünk 37 hetesek(-:) Sokan nem hisznek ebben, de ha Te meg Ő igen, akkor az már elég(-: 33. hetes kismami
2009. nov. 29. 08:35
 8/8 anonim ***** válasza:
az utolsóhoz írnám, hogy milyen igaza van!:) Tudom , lányok, semmilyen tudományos alapja nincs, hogy a magzat tudná vagy értené, amit beszélünk hozzá, és lehet hogy teljesen véletlen, de én a kisfiammal megbeszéltem, hogy mikor bújjon ki. Nem voltam elkeseredve, de már úgy beletörődtem, hogy tényleg kiírás körül fog születni. (Megint butaság, de bika babát szerettem volna, a kiírás szerint meg nem az lett volna) erre kiírás előtt két nappal elfolyt a magzatvizem és meglett a baba, de úgy hogy 3 nappal előtte az nst (ctg) semmilyen nagy fájástevékenységet nem mutatott :) Na, ezért írom, hogy érdemes azzal a kis babával már bent is beszélgetni. Ő valamit megérez ebből! Érdemes neki mondogatni, hogy "de jó még ott neked bent, csak szépen fejlődjél, növekedjél!"
2009. nov. 30. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!