Akik meterséges szülésmegindítással szültek túlhordás miatt, pontosan mennyi ideig zajlott a szülés a burokrepesztéstől a fájásgeneráláson át a kisbaba kibújásáig?
Szia!
Reggel 7 körül burokrepesztés. Fájás szinte semmi. 11-kor kaptam oxitocin hormont de az sem segített és délután 4-kor úgy döntöttek, hogy császár. 17:25-kor megszületett a kisfiunk.
szia
éjjel egytől enyhe fájásaim voltak, reggel 7 re mentünk be a kórházba, tágulás szinte semmi, és a fájások is elmúltak
2 óránként megvizsgáltak, aztán lassan beindultak a fájások is, délután 4 kor döntöttek a burokrepesztés mellett, 5 kor repesztettek, oxitocint kaptam, és este 9re lett meg a babóm
1 héttel hordtam túl
Szia!
A tágulást nem érzed, csak nagyon erős (nagyon-nagyon erős) görcsöket a pocakodban. Mikor még levegőt venni sem tudsz. Mikor úgy érzed szét fogsz szakadni. De ezt ott és akkor egészen másként érzed majd, vagy fogod fel, ezért nem tudod most átérezni. Majd meglátod, ez egészen más. Borzalmasan fáj, és mégsem :-)
Nekem az epidurál volt az utolsó mentsvár, ha az nem segített volna, császár lett volna. Én nagyon azon voltam, hogy símán szüljek, nekem a császár csak egy operáció. Természetesen vagy, hogy szükség van rá, de az "előre megbeszélt" számomra érthetetlen.
11:27, kommented előtti vok
nekem a vajúdás alatt csak és kizárólag a derekam fájt, amikor a görcsök jöttek olyan volt, mintha a derekamat hasogatnák, mondjuk mensikor is csak a derekam fáj, de ez 10szer olyan erős volt
az oxit. elvileg felerősíti a fájásokat, de nekem semmi fájdalomcsillapítót nem adtak, pedig kértem, a válasz az volt, h még 5 percet birjak ki
nem tudom hogyan, de kibirtam, ráadásul tolófájásaim egyáltalán nem voltak, monitor szerint nyomtam ki a babót, ez már kellemes volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!