A sógornőmnek karácsonyra masszázs utalványt szeretnék ajándékozni, viszont kiderült, hogy kismama. Szerintetek lehet kismamának masszázsra menni? Vagy van valami speciális masszázs esetleg?
Inkább valami más ajándékot vegyél neki!!!Én biztos nem venném igénybe!Nem ajánlatos ilyenkor a masszázs.
16h
Az első 3 hónapban nem szabad a kismamát maszírozni. Utána is csak óvatosan.
39+4km
Én úgy tudom h csak a hasat nem lehet. Engem maszíroz a párom, mert sokat fáj a vállam, és a lapockám. szerintem ez nem árt a babának.
"Kismama masszázs
Mit mondanak a masszázsról terhesség alatt?
Régóta elterjedt és bevett elővigyázatossági tanács, hogy terhesség alatt a kismama nem masszírozható, mert azzal hogy vérbőséget okoz vetélést indíthat el. Pedig a derék, csípő és egész hátizomzat ekkor a leginkább igénybe vett testrésze a leendő anyukának és mindinkább azzá válik az idő előrehaladtával. Mégis sok orvos ma is tiltja és nem javasolja.
Éedekes módon sok nyugat-európai országban viszont már terápiaként is felírják a kismamák számára. A pihentető és célzott lazító gyógymasszázs egy teljesen egészséges terhességgel állapotos kismama számára nem jelent több kockázatot, mint a napi egyéb terhelés, napi tevékenységek.
A masszázs kismamák számára követi a hagyományos gyógymasszázs elemeit, de bizonyos fogások a hagyományos technikák elemeiből elmaradnak, ezt a masszőrnek tudbia kell, mivel nem okoz vérbőséget a kismedencei tájékon - pontosan a magzat védelme érdekében. Tehát a vetélés kockázatát elkerülő masszázsfogásokkal lazítja fel az elnehezült izmokat.
Keress tapasztalt gyógymasszőrt - sokan ma már elfogadnak kismamákat kezelésre. Amikor már a pocakkal már nem tudsz a hasadra fordulni,oldalfekvésben is végig tudnak masszírozni téged, tehát segíteni tud a terhesség 3. hónapja után - ha már a magzatot biztonsággal beágyazódott. Hetente egy-egy jóleső hát- vagy nyak-masszázs mennyei tud lenni."
Itt találtam kismamamasszázst :
ez fogyasztó kismamamasszázs [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!