Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Valami gond van az anatómiámma...

Valami gond van az anatómiámmal? Irígykedve olvasom, hogy 15 hetes kismamik érzik a babát a köldök alatt valamivel.

Figyelt kérdés
Ma voltam védőnőnél, hallgatóztunk és egész lent találta meg a szívhangot. Rögtön ott kereste, fel se merült benne, hogy máshol kéne. Meg is találta... Tehát ott van a baba lent. DE akkor másnak már fentebb van? Vagy csak a szívhang van odalent a baba meg fentebb? Úgy szeretném már érezni! Egyszer kétszer mintha éreztem volna, de én ott lent és nem mondom biztosra hogy ő volt... Vagyis annyira nem lent éreztem mint ahol a szívhang volt.
2009. nov. 26. 20:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Az első babámat a 20. hét második napján éreztem meg. A másodikat 15. hét 4. napján. Mindkettejük mozogtak már előtte, és sejtettem, de ezek voltak azok az időpontok, mikorra biztosara mondtam, hogy Ők azok!

A lányommal egy biztos rúgást, vagy ütést éreztem, míg a kicsi fiammal én is érztem ezeket a kapirgálásokat, és suhintásokat. Nem hiába, minél többedig gyereke, annál jobban tudja az anyuka, hogy ez akkor a baba vagy bélmozgás. :)

Az, hogy a védőnő ott keresi azért van, mert abban az időben, ahogy te most vagy, a leggyakrabban ott találni meg a szívhangot, mivel még lent van a baba. Ahogy telik az idő, menni fog feljebb is.

2009. nov. 28. 13:27
 12/15 anonim ***** válasza:
Szerintem ketté kell választani a dolgot. n úgy gondolom, hogy a 18-20. hétig csak sejteni lehet, hogy ez a babó, mert belülről valami kis csiklandózást, melegséget érzel, valamiféle lebegő "valamit", rezgéseket, aztán utána úgy a 20 után már konkrét mozgásokat is lehet érezni. Nekem ez a tapasztalatom. No, azt hogy valaki konkrét mozgolódást érezzen 15. hét, hát elég necces, de tudod, mit mndenki más,én csak a sajt véleményemet irtam le. Szóval nyugi. Én a 23-25.héten éreztem konkrétan a babót, sőt hasam is csak ekkor kezdett nőni, szerintem jól elfért a babó(nem is vagyo 40 kg, lehet, hogy a vékonyabb lányok hamarabb rzik, no ez is lehet).
2009. nov. 28. 14:08
 13/15 anonim ***** válasza:
én úgy emlékszem a szívhangot több helyen lehet hallani nem csak ott ahol a baba van. de az otthoni szívhanghallgatásnál figyelni kell nehogy a sajátodat hallgasd, mert az is hallatszik.
2009. nov. 28. 18:25
 14/15 anonim ***** válasza:

Én is első babás vagyok, mellső fali tapadással és a 18. héttől érzem biztosan, folyamatosan. előtte 1x-1x éreztem csak, de a 18. héttől folyamatosan és egyre erősebben érzem.

Az hogy meddig tart a méhed az függ a magasságodtól is. Aki magasabb annak lejebb van, aki alacsonyabb annak hamarabb a köldök felé ér.

Én nem vagyok sovány, kitapintani a köldökömig tudom a méhemet, de már felette is szoktam érezni néha mozgást, gondolom a csúcsa már feljebb van.

24 hetes kismami.

2009. nov. 29. 17:48
 15/15 A kérdező kommentje:
:) Én azt se tudom, hogy kell kitapintani a méhet. :) 164 centi vagyok, tehát alacsonyabb inkább. A szívhang hallgatásból ítélve még nagyon lent van a baba.
2009. nov. 29. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!