Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akinek volt hasonló eltérés....

Akinek volt hasonló eltérés. Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Az utolsó mensi alapján számított korhoz képest, végig le volt maradva a babám 3 héttel, ami nem gond az orvosok szerint, mert ez az 5. hét óta így van (akkor volt az első ultrahang vizsgálatom) és a babám rendesen fejlődött.

Most 36 hetes vagyok. Ma voltam ultrahangon és az orvos szerint az értékei 34 hetesnek felelnek meg. Utoljára a 31 hetes ultrahangon meg 30 hetesnek felelt meg. Előtte mindig az adott terhességi hétnek megfelelőek voltak az értékei.

A doki szerint nem kell izgulni, mert nem kell feltétlenül mindenkinek 4 kg-os babát szülnie, de azért jobb ha hetente ultrahangoz, mert a kezdeti 3 és a mostani 2 hét lemaradással együtt már összesen 5 hét minusznál tartunk. Egyébként minden rendben, ma voltam az első NST-n és ott is jók voltak az értékek.

A méhlepény rendben van.

A súlya jelenleg 2500 gramm.

Kicsit el vagyok keseredve...az elején vérezgettem és azt hittem hogy most már minden rendben. Végig nagy babára számítottam, mert én is 4200 grammal születtem...

Persze tudom, hogy nem baj ha egy kicsit kisebb, de remélem nincs semmi gond odabent...

Akiknek esetleg előfordult hasonló eltérés, mik a tapasztalataitok? Végül minden rendben volt?

2009. nov. 26. 16:45
 1/2 anonim ***** válasza:
nézd, ha megvan keze-lába, kifejlődött az agya, kisagya, gerince, szervei ,(mondanák, ha valami gáz lenne!!) akkor miért izgulsz? 2500 , akkor annyi. Két észrevétel. az egyik, hogy az uh nem mindig pontos +, - 500g belefér , illetve hogy az az 5 hét csúszás nem igazán reális. Ha előrefelé tévednének, akkor elméletileg már meg kellene szülnöd?? meg a lemaradást nem ilyen drasztikusan kell nézni. Lehet hogy a baba közben "begyorsított". Nekem a combcsontja állandóan 2 héttel a többi méret előtt volt.
2009. nov. 26. 16:54
 2/2 anonim ***** válasza:

Szia!

én a 25 héttöl meszesedtem, már mint a lepény és ez miatt hasonló helyzetben voltam, a UHk egyfolytában kis súlyú babát mondtak és ijesztgettek minket hogy nem fogom kihordani max a 36 hétig. Végül az utolsó 39.heti uhn 2430 g saccolták, 2 napra rá megszületett, 2950 grammal és 50 cm és egészségesen. ÉN 4250g születtem,anno.

Szóval a Uh-nak is megvannak a szórásai, de azért jobb ha figyelik, neked is megnyugtatóbb. Kitartást.

2009. nov. 26. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!