Ihatok forralt házi tejet termelőtől?
Butuskák. :-) A pasztörizálás azt jelenti, hogy a tejet felhevítik 60-80 fokra, de NEM forralják. Azaz a forralt tej még biztonságosabb, mint a pasztőrözött. :-))
A forralás nem egyenlő a pasztőrizálással!!! a psztőrizálással nem ölöd ki a hasznos baktériumokat.
Szerintem lehet inni tejet csak fel kell forralni.Anyáink nagyanyáink is ittak még sincs semmi bajunk!!!Valaki kitalálja hogy ezt nem ehetsz meg azt nem ...bla ..bla...
Szerintem a védőnő meg a doki is azzal kezdené hogy elmondja mit nem ehetek -ihatok.Nekem a dokim azt mondta hogy mindent ehetek csak mértékkel.Istenien érzem magam.
A tej pedig nagyon fontos tápanyag forrás hiszen tele van kalciummal.
Előző vagyok.Én pl. nem innék bolti tejet soha mert az nem tej.Fincsi házi forralt tejet iszok.: )
29 +3hetes kismami
Kismamáknak, csecsemőknek és időseknek azonban a baktériumok miatt még forralás után sem ajánlják. Nekik a pasztörizált tej a legjobb, hiszen ez éppúgy tartalmazza azokat a vitaminokat, melyek a nyers tejben is fellelhetőek, de a hőkezelés egy frissebb, kellemes ízvilágot ad, és három-hét napig is biztonsággal fogyasztható.
Én is hallottam arról, h nem ajánlott (?), ha jól emlékszem. De pl anyuban ez miért nem merült fel? Mi ameddig volt a szomszédnak tehene onnan vettük a tejet. Annyi minden van amit most nem szabad. Mindig minden káros...
Ezt ajánlom:
Én is ilyet iszom forralva, semmi bajunk nincs, nem is értem a felvetést. Sőt. A bolti tejben fogalmad sincs mi van. A legtöbbje nem tejzsírt tartalmaz, hanem pálmazsírt, különben nem lenne miből készíteni azt a rengeteg vajat, tejfölt, tejszínt, stb... (forrás: élelmiszermérnöktől) Én rá is kérdeztem a védőnőmnél, örült, hogy nem a tejnek hívott löttyöt iszom.
Aki azt mondja nem szabad kóstolta már a házi, tehát termelői tejet? A színén kívül semmi másban nem hasonlítanak. Nem kell mindenkinek ezt innia, de a butaságokat és a riogatást hagyjuk!
29 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!