Aki már a második babát várja? Hallott vagy tervez ilyet?
Figyelt kérdés
Olvastam több helyen, hogy amikor a nagytesó bemegy a kórházba látogatni, "kap" valamiféle ajándékot a kisbabától, hogy ezt neki hozta...2013. dec. 21. 22:30
1/11 anonim válasza:
Nálunk 2 év van a gyerekek között és nem volt ilyen...
Mikor hazamentünk a kórházból, egyből megfoghatta a nagy a kicsit,nem volt elküldve mellőle,nem volt rászólva,hogy nem fogdoshatja, csak megbeszéltük,hogy a fejét ne piszkálja.Ez nagyon szépen működött és nem is volt féltékenység.
2/11 anonim válasza:
Mi tervezünk ilyet, hogy a féltékenységet kicsit csökkentsük, mert az biztosan lesz. Nem a kórházi látogatásokkor, hanem mikor hazavisszük az ifjabbat akkor adja oda neki a kicsi :)
3/11 anonim válasza:
Hallottuk is,és tervezzük is,mi már csak azért is,mert a nagy be van zsongva,h ő szeretne majd venni vmit a picinek..(majdnem 3 éves)
Így úgy gondoljuk a férjemmel,ha neki magától eszébe jut ilyesmi,akkor ő is "megérdemli" az ajándékot a picitől:)
4/11 anonim válasza:
Hallottam ilyet, de szintén azt a verziót, hogy mikor hazaviszik a picit a szülők, a nagy kap valami apróságot a picitől. Szerintem jó dolog, talán kárpótolja valamennyire a tesót, hogy megszűnik az "egyeduralma".
5/11 anonim válasza:
Nálunk 1 macit "hozott" a kis tesó. A kórházban az első látogatáskor kapta meg a nővére. Imádja, az a kedvence. Le sem teszi. Mindig mondogatja a macinak, hogy téged örökké szeretni fogalak, mert a testvéremtől kaptalak. Most lesz 3 éves.
6/11 anonim válasza:
Nálunk is kapott a kicsitől ajándékot a nagy. 2,5 év van köztük. Apróságokat, pici könyvet, aztán mikor hazajöttünk egy kisautót. 1,5 év után is emlegeti, hogy azt a tesójától kapta. Szerintem jó ötlet.
7/11 Baranka válasza:
Mi terveztünk ilyet. Kórházba nem jött be a nagy (nagyon anyás volt akkor ). Kis motort kapott a hugitól.
8/11 piroska és a farkas válasza:
hallottam ilyet, de nekem nem tetszik. nem az önmagában, hogy kapjon vmit a nagyobb, mert én is kaptam egy fúbabát amikor az öcsém született, de miért kell azt mondani, hogy a kistestvér adja?
9/11 A kérdező kommentje:
Gondolkodom rajta de az én fiam azon is kombinál hogy hogyan jön ki onnan a baba, most meg játékot is hoz neki...nem tudom.
2013. dec. 22. 15:26
10/11 anonim válasza:
Én is gondolkozok rajta, de én még nagyon az elején vagyok. Lányom 4 éves lesz, mire jön a kistesó. Egyelőre csak mondogatjuk neki, hogy jön majd a kistesó. Lehet, kap majd valamit. De szerintem igazából egy játék nem elég. Úgy értem az abban a pillanatban oké, de attól még a féltékenység a következő napokban előjön. Nem az az egy ajándék oldja meg a dolgot. A féltékenységet enyhíteni azzal lehet, ha bevonjuk a nagytesót a dolgokba, feladatot adunk neki pelenkázás közben mondjuk, vagy odafeküdhet mellénk etetés közben, és vele is töltünk el egy kis időt kettesben, legalább annyit, amennyit lát, hogy kettesben töltjük a kistesóval. Persze ez még csak elmélet nálam, majd meglátom, hogy hogy fog ez működni:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!