Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 27 hetes vagyok, már 5 hete...

27 hetes vagyok, már 5 hete feküdnöm kell. Egyre gyengébbnek érzem magam már most is. Van valakinek tapasztalata? Elvileg a 34. hétig kellene még kitartanom, de az még rettentő sok idő.

Figyelt kérdés
2013. dec. 20. 17:46
 1/4 anonim ***** válasza:
Miért pont 34. hét és miért kell feküdnöd? Én 32 hetes vagyok és a hatodik héttől ágynyugalomra ítéltek. Elsőnek azért, mert volt egy kis vérzésem majd rövidült a méhnyak és a 27. héten nyílt a külső méhszáj. Én a nap nagy részét igyekszem ágyban tölteni, de esténkénként egy rövid sétát beiktatok. Ez kell is, mert ha hetekig fekszel, arra nem lesz erőd, hogy felállj, nem méghogy szülj. Én reggeli után kényelmesen pakolászok kicsit majd elkezdek főzni. Nah, nem háromfogásos menüt, csak valami gyorsat. Még fől a kaja, fekszem és tévézek vagy olvasok. Délután szintén fekszek, este pedig jön egy 20 perces séta a párommal és kutyusunkkal majd zuhany és megint fekszem. Sokat is görcsölök, de a séta mindig ellazít. :-) Én így csinálom. Nekem a 37. hétig kellene bírni, hogy ne legyen koraszülött. Remélem, segítettem picit. :-) Kitartást!
2013. dec. 20. 18:13
 2/4 anonim ***** válasza:
Bocs az off-ért, de mitől rövidül meg a méhnyak? Hány centivel kezdet és mennyire rövidült meg? 21 hetes vagyok és az a rémálmom hogy a méhnyakammal baj lesz.
2013. dec. 21. 00:38
 3/4 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Én sokat görcsöltem és keményedtem. Elmentem a dokihoz emiatt és ő mondta, hogy ennek hatására rövidült a méhnyak. Ekkor megemeltük a magnézium adagomat és az segített. Ez a 16. héten volt. A 27. héten megint elkezdtem görcsölni. Pár nap múlva elmentem a dokihoz, aki megvizsgált és látta, hogy a külső méhszáj nyílni kezdett. Megint emeltünk az adagomon. Most is görcsölgetek, de ezek már inkább jósló fájások. Majd két hét múlva megyek dokihoz megint és csak imádkozni tudok, hogy minden okés lesz :-)
2013. dec. 21. 06:50
 4/4 A kérdező kommentje:
1000 a méhnyak állapota, és keményedek is a magnézium ellenére. 3. baba, a 18. héten az érték már 2000 volt, a 22-en pdig már 1000. Most is, a 26-on is ennyi szerencsére, ill. talán javult is. Ezért kell feküdnöm. Ezen kívül a méhlepény is megközelíti a méhszájat.
2013. dec. 21. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!