Miért emelkedik meg este a cukrom a diéta ellenére? 26 hkm
Figyelt kérdés
A terheléses 7,1 lett. Azóta 160 g-os diétán vagyok, amit tartok is. De 3 napja vacsora után valamiért magas a cukrom (6,8-7,2). Pedig nagyon figyelek, mit eszem, iszom. Ma például 3 abonettet ettem sonkával, paradicsommal. Korábban is ezt vacsoráztam, 4 napja 5,1 volt vacsora után. Napközben teljesen jó volt a cukrom, pedig nem mozogtam többet, mert itthon voltam. Van valakinek ötlete? Járt így valaki?2013. dec. 18. 22:00
1/8 anonim válasza:
Először is gratula az erődhöz. A 7,1 nem olyan vészes érték, nálunk 7,8 felett adnak eleve diétát, ott is 180 grammal kezdik. Viszont ha vacsi után emelkedik, akkor valószínűleg indokolt a diéta. Az abonett kenyér engem is megtréfált. Kevés benne a ch, de az gyors felszívódású, úgyhogy megdobja a cukrot. Javaslom, hogy vegyél ch-csökkentett kenyeret helyette (aldiban és norbinál is kapható), jobban laktat és nem ugrik ki tőle a cukrod. Egyébként a 6,8 és a 7,2 nem olyan magas, nekem a kaja után 1 órával 7-en belül kellett lenni, szóval ne aggódj (persze még ez után romolhat az anyagcseréd, szóval tök jó, ha ennyire odafigyelsz).
2/8 anonim válasza:
Első vagyok: a különbséget egyébként az is okozhatja, hogy ebben az időszakban romlik radikálisan az anyagcsere, nem véletlen ekkor (24-28 hét) kell elvégezni a terheléses vizsgálatot.
3/8 A kérdező kommentje:
Igen, én is gondoltam arra, hogy romlik a helyzet. Csak furcsa,h így, egyik napról a másikra. Vasárnap vacsi után 5,1, hétfőn már 6,8...
2013. dec. 18. 22:23
4/8 anonim válasza:
A paradicsom sokat dobhat a vércukron, nekem nem borítja meg túlzottan, de egy barátnőmet nagyon. Tégy vele próbát!
Este nem kéne inkább lassan felszívódó CH-t enned?
5/8 anonim válasza:
Abonetet kine elhagyni az szénhidrát, a paradicsom is igazából csümölcs az se vacsira való.
7/8 anonim válasza:
Abonettet szabad enni, csak nem vacsira, de tízóraira, vagy akár uzsonnára is fogyasztható 2-3 szelet, de annál nem több, mert tényleg gyorsan emeli a cukrot.
Vacsorára lassan felszívódó ch kell, és tejtermék (tej, kefír stb.) ne legyen hozzá. Azt nem írtad, hogy milyen folyadékot iszol hozzá, de estére már kizárólag mentes ásványvizet igyál.
Ha még így is felmegy a cukrod, akkor vacsi után kb fél órával igyál meg legalább 3 dl vizet. Ez kissé hígitja a véredben a cukrot, és nem engedi megemelkedni.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsokat, megfogadom őket, meglátom mi lesz ma este az eredmény. Amúgy tegnapelőtt pl. nem abonettet, hanem teljes kiőrlésű rozskenyeret ettem, de azzal is sok lett. Pedig eddig azzal is alacsony volt vacsi után. Ma megkérdeztem a védőnőt, azt mondta,h sajnos előfordulhat ilyen hirtelen romlás :(. Illetve még egy dolog eszembe jutott. Korábban a gravidát mérés után vettem be, néhány napja pedig a vacsoránál. Ma reggel néztem, h glükózt és szacharózt is tartalmaz. Ma este kihagyom. Köszi a válaszokat még egyszer.
2013. dec. 19. 10:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!