Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 23 hetes kismamák mennyit...

-kauf- kérdése:

23 hetes kismamák mennyit híztatok?

Figyelt kérdés
159 cm és 61 kg voltam a teherbeeséskor eddig 2,5 kilót híztam.A védönöm piszkál miatta peddig megfelelően eszem.
2013. dec. 18. 17:09
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Piszkál? Akkor mit szólna hozzám? Én 22 hetes vagyok és 16 kg-ot híztam sajnos. Mondjuk kapom is érte rendesen a magamét.
2013. dec. 18. 17:10
 2/17 A kérdező kommentje:
Az le maradt hogy azért piszkál mert szerinte kevés.Nem sokalja pont hogy kevesli?
2013. dec. 18. 17:12
 3/17 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Akkor nem szóltam :-)
2013. dec. 18. 17:13
 4/17 anonim ***** válasza:
Én 21 hetesen 6 kilót híztam eddig. A terhesség elejétől folyamatosan.. Az előzőnél is igy volt, a 9-ik hónapra 25 kilóra sikerült a hízás. Akkor épp karácsony volt és ettem megállás nélkül.. Kb 1 évvel késöbb ezt mint leadtam és most ezt a terhességem ugyanazzal a súllyal kezdtem, 58 kg.
2013. dec. 18. 17:20
 5/17 A kérdező kommentje:
Bízom most a karácsonyban hát ha szedek fel egy kicsit és akkor legalább nem piszkálna. Am találtam a neten egy kalkulátort ami szerint már 6 kilót kellet volna hízak. Am itt a kalkulátor: [link]
2013. dec. 18. 17:26
 6/17 anonim ***** válasza:
59%

Én 33. hétig híztam 4,5 kilót - a védőnő és az orvos szerint is rendben van. A magasságod és a súlyod alapján normál alkatod volt a terhesség előtt, nem vagy alultáplált.

Egy 23 hetes magzat 450-500 gramm körül van, mindig kb. ugyanennyi a méhlepény, magzatvíz, extra vér súlya együtt - tehát kb. 1 kilót kellett híznod a terhesség miatt. Te ezen felül híztál másfél kilót. Ez teljesen rendben van, ne izgulj!

Az igazi nagy súlynövekedés csak most fog beindulni, az utolsó trimeszterben 200 gramm körül nőnek a picik. Fogsz még hízni, nem is keveset!

(ez a kalkulátor, amit belinkeltél egy nagy marhaság, angol nyelvű oldalakon fele ennyi hízást javasolnak!)

2013. dec. 18. 17:40
 7/17 anonim ***** válasza:
előző vagyok, 200 gramm/hét!
2013. dec. 18. 17:41
 8/17 A kérdező kommentje:
Utolsó köszönöm a megnyugtató hozzászólást.
2013. dec. 18. 17:51
 9/17 anonim ***** válasza:
nincs semmi baj azzal hogy eddig csak ennnyit hiztál. Nem normális a védödnö hogy ezt mondta. Hidd el ha 10 kg-nál tartanál az lenne a baj. Igy nagyvalószinüséggel nem is fogsz többet hizni mint 8-10kg. ez böven elég is. Nekem az ikres barátnöm hizott összesen 9 kg-ot. kevesebb volt amikor haza ment a kórházból mint amikor babás lett. Az elsö 12 hétben fogyott kb 3-4 kg-ot, tehát a szülés elötti súlyához képest csak kb 5 kg-ot hizott. A babák 2,2 körül voltak születéskor.
2013. dec. 18. 17:58
 10/17 anonim ***** válasza:

Tényleg ne aggódj ezen, a túlsúly jelenthetne problémát (az sem minden esetben). A baba "elszív" mindent, amire szüksége van, tehát ő jól fog fejlődni akkor is ha egy grammot sem hízol. Én például első terhességem során 5,5 kg-ot híztam és 3200 gramm volt a kisbabám. Ha 15 kg-ot híztam volna, a baba akkor is kb ennyivel született volna. Jelenleg 35 hetesen 1,5 kg-nál tartok, és a babám gyönyörűen fejlődik, teljesen normális méretű. Engem például senki nem piszkál emiatt, hogy csak ennyit híztam. Szerintem ne foglalkozz az efajta piszkálódásokkal, nem érdemes.

Ja és én is átlagos testalkattal kezdtem mindkét terhességemet (168 cm, 63 kg-mal).

2013. dec. 18. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!