23 hetes kismamák mennyit híztatok?
Én 33. hétig híztam 4,5 kilót - a védőnő és az orvos szerint is rendben van. A magasságod és a súlyod alapján normál alkatod volt a terhesség előtt, nem vagy alultáplált.
Egy 23 hetes magzat 450-500 gramm körül van, mindig kb. ugyanennyi a méhlepény, magzatvíz, extra vér súlya együtt - tehát kb. 1 kilót kellett híznod a terhesség miatt. Te ezen felül híztál másfél kilót. Ez teljesen rendben van, ne izgulj!
Az igazi nagy súlynövekedés csak most fog beindulni, az utolsó trimeszterben 200 gramm körül nőnek a picik. Fogsz még hízni, nem is keveset!
(ez a kalkulátor, amit belinkeltél egy nagy marhaság, angol nyelvű oldalakon fele ennyi hízást javasolnak!)
Tényleg ne aggódj ezen, a túlsúly jelenthetne problémát (az sem minden esetben). A baba "elszív" mindent, amire szüksége van, tehát ő jól fog fejlődni akkor is ha egy grammot sem hízol. Én például első terhességem során 5,5 kg-ot híztam és 3200 gramm volt a kisbabám. Ha 15 kg-ot híztam volna, a baba akkor is kb ennyivel született volna. Jelenleg 35 hetesen 1,5 kg-nál tartok, és a babám gyönyörűen fejlődik, teljesen normális méretű. Engem például senki nem piszkál emiatt, hogy csak ennyit híztam. Szerintem ne foglalkozz az efajta piszkálódásokkal, nem érdemes.
Ja és én is átlagos testalkattal kezdtem mindkét terhességemet (168 cm, 63 kg-mal).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!