Ha nem szedem minden nap csak minden masnap a terhesvitamint, lehet belole baj? 7 hetes terhes vagyok!
Utolsó, de ez nem a terhesvitamin hiánya miatt volt, hanem azért mert nem volt oltás a járványok ellen, tüdőgyulladás stb., és az orvoslás úgy általában fejletlenebb volt.
És persze szüléskor is meghalt sok baba, de ma már ez nem így megy, hála a császárnak és sok mindennek.
A genetikai betegségek meg volta régen is és ma is, de azok ellen sem tesz semmit a vitamin.
azért ezt nem a vitamin hianya okozta kedves elöttem szolo. hanem pl éhinség, szegénység,betegség amiket ma mar gyogyitanak. a vitaminnak vajmi kevés szerepe volt ebben. anno természetesebben étkeztek vitamindusan nem ettek ennyi vackot mint mi. mivel antibiotikum nem igazan volt egy torokgyik elvitte a gyereket. nem beszélve a tbc és himlő járványrol.
na de hogy valaszoljak is a kérdésre.
nem baj csak egyél sok zöldséget gyümölcsöt. én tök összevissza szedem mert a mai napig ég,fáj tölle a gyomrom. az elsö trimesterben 2-3naponta szedtem védőnö tanacsara mert majdnem kihanytam. annyira rosszul voltam tölle.
27hetesen megfelelően fejlődik a baba a vérképem jobb nem is lehetne pedig volt olyan hét hogy elfelejtettem bevenni.
Van olyan orvos, aki nem terhesvitamin párti, pl az én dokim is ilyen, inkább egészséges étkezés pártiak. De azt mondta, hogy nyugodtan szedjem, ha megnyugtat. Naponta szentem 16 hetes korig szedtem onnantól, hogy megtudtam, hogy baba van...bár azt mondták, hogy azok a dolgok, amikre igazából van, azok már azelőtt kialakulnak, vagy nem alakulnak ki jól, mire megtudod, hogy baba van :) De valóban az első 12 hét a kritikus, eddig én szedném naponta, utána ritkábban. Azért szedtem én 16 hétig, mert kb addig tartottak a rosszulléteim, és nem sok egészséges kajára bírtam ránézni, így azt gondoltam, ennyi támogatás nem árt.
A dokim azt mondta, hogy a heti 3 szem bőven elég! Úgyhogy 16. héttől így szedtem a 36. hétig. Tökéletes volt végig a vérképem, magnéziumon kívül (sokat keményedett a hasam) semmi mást nem is kellett szednem , mint pl vas, stb...
Úgyhogy legközelebb is így fogom csinálni!
Így egy háromhavi adagos Elevit az egész terhességre elég volt, talán még maradt is pár szem...
én 3 különböző orvosnál voltam és mindhárom javasolta a szedést. Az a baj hogy a mai gyümölcsök zöldségek töredékét sem tartalmazzák annak a vitaminmennyiségnek, amire szükséged lenne. Ráadásul hőkezelés után még annyit se. Most őszintén télen mennyi nyers zöldséget esztek??
Ha már megteheted, hogy szeded a terhesvitamint, miért ne élnél a lehetőséggel? Ész nélkül persze nem kell, ha az utolsó trimeszterben elhagyod az nem gond. De az első trimeszterben mindenképp ajánlott.
Szia, nem lesz baj belőle, tuti!
Én csak folsavat és vasat szedtem és 4 kg-os egészséges babám született. Mi lett volna, ha vitaminnal tömöm magam? :)
Nem lehet belőle semmi baj.
Volt egy olyan kommentelő, aki azt írta, hogy ki eszik télen nyers zöldséget. Hát képzeld én.
Egész életemben nem szedtem semmilyen vitamint, még C vitamint se, sőt még a szüleim sem, mégis egészséges lettem. Ráadásul iszonyatosan erős szervezetem van, soha nem volt semmi bajom, még a bárány himlő sem ért utol bármennyire is vittek olyan közegbe, csontom se tört.
Nem azon múlik a kicsi egészsége, hogy milyen vitaminokat szed valaki. Persze nem csak a zöldségeken és a gyümölcsökön. A boltiak.. mit ne mondjak. Nem sokat érnek. Mint, ahogy a bolti tej sem.
Falusban nőttem fel, itt is élek, mindent magunknak termelünk. Ennyire egyszerű, ezen múlik minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!