Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magzati szívhang hallgató...

Piroska és a farkas kérdése:

Magzati szívhang hallgató tapasztalatok?

Figyelt kérdés
ma vettünk egy Bébé sunds mákájú szívhang hallgatót. Erről vagy más tipusúról írnátok nekem tapasztalatokat? Hiába keresgéltem, nem találtam vele semmi hangot, igaz, közben 1-2 rúgás mintha jött volna, azt hiszem. Néhány napja a védőnő 5 egész percig kereste a szívhangot, kiderült, h annyira hátul volt a Kisgyerek, h amiatt nem hallottuk. Más is járt így? Van még itt olyan, aki első próbálkozásra nem találta meg?
2013. dec. 14. 15:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Holnap munkahelyen beszkennelem és délután felteszem, akkor pikk-pakk megtalálod egy perc alatt a szívhangot.
2013. dec. 15. 14:16
 12/17 anonim ***** válasza:
0%

Na pont ezért nem engedném ezeket a gépeket.Laikus , aki nem tudja hol kell keresni és mit kell hallani, akár téves infókat is leszűrhet.Nagyon könnyű összekeverni az anya és a baba szívhangját, így lehet valójában az anyai szívhangot találod meg ,közben meg a babával már gond van.Nagyon nagy gondok lehetnek ebből. Szerintem jobb ha eladod és inkább bejársz a védőnőhöz, amúgy meg nem kell azt minden nap hallgatni. Ha nem mozog akkor úgyis felkeresed az orvosod, de az úgy sem következik be.

Amúgy ha fejjel lefelé van a baba akkor a köldök alatt jobb ill. bal oldalon kell keresni már ilyen idősen a babát, olyan meg nincs,h annyira hátul fekszik, h ne lehessen megtalálni. Semmiképp nem a hátadnál kell keresni.védőnő

2013. dec. 15. 14:24
 13/17 A kérdező kommentje:

Igazából vicceltem, amikor a hátamnál való keresést írtam...

Igen, azzal tisztában vagyok, hogy megelőzni ezzel nem lehet a bajt, de nekem , hogy őszinte legyek, már az is megnyugtató, ha felidegesíti a gép, és rúg egyet... mint ahogy írtam, a védőnőhöz a szabadsága miatt januárban tudok csak menni, a készüléknek pedig több funkciója van, ha ezt nem is, de a többit szívesen használnám. Egyébként azt nem értem, hogy miként lehet összekeverni a szívhangokat, az enyém rendszerint 60, a kisgyereké pedig 140 fölött van.

2013. dec. 15. 15:28
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Kedves vedono! Mibol gondolod hogy osszelehet teveszteni az anya szivhangjat a picievel? Elofordult veled? Mert, egy laikus us tudja, hpgy mennyit ver a baba szive, nyilvan nem az enyem ver 140et 160at... Laikus vagyok,angelsoundsom van, vedonom tamogatja a dolgot... Es eddig mindig a babaet hallgattam mert 15 mp ig szamolom es beszorzom 4 el :)

Udvozlettel egy laikus....

2013. dec. 16. 10:09
 15/17 anonim ***** válasza:
Igazából én is összetévesztettem laikusként. Youtub is teli van olyan videókkal, hogy a kismama használja a dopplert, azt hiszi, hogy a baba szívhangját hallja, közben meg csak a saját ütőerét. Nekem például a terhesség elejétől kezdve nagyon magas a pulzusszámom, így csak hallgatva, a fülemre bízva magam, bizony én is azt hittem, hogy a babát hallom. Egy szép nap aztán észrevettem, hogy a bal és jobb oldalamon is hallom a szívverését. Pont nálam volt a szülésznőm és ő tájékoztatott, hogy az csak az ütőerem ami jobb és bal oldalt is fut. Akkor ő sem találta a baba szívverését, mert mellső fali a lepényem. Sokszor a doki is nehezen találta meg. Szóval lehet, hogy én voltam csak nagyon hülye, de speciel nekem összetéveszthető volt a saját ütőerem hangja a baba szívhangjával. :-)
2013. dec. 16. 10:19
 16/17 A kérdező kommentje:
Igen, ilyesmit én is olvastam, hogy könnyen összekeverhető az ütőérrel, és ez érthető is. Nálam talán annyiban " jobb" a helyzet, hogy világéletemben relatíve alacsony volt a pulzusom, a várandósságom alatt eddig 1x gyorsult fel, akkor mértem is, mert szokatlanul gyors volt, hát akkor volt 73-74... egyébként mindig 60. De akinél ez gond, ott tényleg jobban meg lehet a veszélye annak, hogy összekeveri a kettőt szerintem.
2013. dec. 16. 13:43
 17/17 Ebifal válasza:
Én is vettem. Nagyon szerettem használni, mindig megnyugtatott. És most a második terhességemnél is használom, már a 11 héten meg volt a szívhang. Minden nap ellenőrzöm. Én csak ajánlani tudom.
2019. jan. 31. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!