Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi cukrom van, sültkru...

Terhességi cukrom van, sültkrumplit ehetek? Abba nincs szénhidrát ugye?

Figyelt kérdés
2008. júl. 13. 11:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szia! most olvastam a kérdésed és első olvasatra butaságnak hangizk. DE nem hordalak le,mert olvastam a válaszokat és a kommented is. Néhány dolgot pontosítanék amire nem mindenki emlékszik kémia biológia tanulmányaiból. Szénhidrát: egyszerű cukor vagyis a cukor minden fajtája és összetett cukor. pl keményítő. Tehát az nem igaz,hogy az egyik krumpliban szénhidrát a másikban keményítő van. Attól,hogy főzzük vagy sütjük a krumpliban levő keményítő keményítő marad mint írtam összetett szénhidrát.

Tehát az a 20g amit írtak igaz és minden krumpliban van. Az már más tészta, hogy másképp szívódik fel és hasznosul ,mint a cukor.

S még valami. Nem nem ehetsz ehetsz de a diabetológus által meghatározott napi szénhidrát mennyiségbe be kell számítanod. Egyébként ha sült krumplira vágysz készíts inkább kemencében ( sütőben) sültet. Arra elég a mninmális olaj és ugyanolyan fincsi mintha bőolajban-zsírban sült volna.

Jó baba várást.

Diet.

2008. júl. 13. 14:04
 12/14 A kérdező kommentje:
Szia! Köszönöm a válaszodat!
2008. júl. 14. 10:56
 13/14 anonim válasza:
a keményítő egy poliszacharid, glükózegységekből épül fel, ő is szénhidrát. a szénhidrát egy gyűjtőfogalom ide tartozik egy csomó szacharid, glükóz, fruktóz, keményítő, glikogén,laktóz, cellulóz stb=)
2010. jan. 31. 13:25
 14/14 anonim válasza:
előző vagyok a szacharid után kettőspont érkezik.
2010. jan. 31. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!