Kb. mennyi az a súly amit a kismama a terhessége elején még biztonsággal megemelhet?
Figyelt kérdés
2013. dec. 12. 15:14
1/6 anonim válasza:
Én 6 hetesen megemeltem az akkor 17kg-s lányomat, és be is véreztem. Onnantól kezdve nem emelhettem meg sem őt, se 5 kg-nál nehezebb dolgokat, csak szülés után.
2/6 anonim válasza:
Egészséges terhességnél a korábbi terhelés továbbra is tartható. Értelemszerűen ésszel kell emelni, tehát végtagből, nem derékból. A lehajolós emelést el lehet felejteni, bár a gerincnek se a legjobb.
3/6 anonim válasza:
Az elején én is nagyon paráztam, és óvatosan emelgettem. Aztán kitapasztaltam, hogy egy teli felmosóvödörrel még nincsen semmi gondom. (Kb. 10 kiló), és bevásárlásnál sem hozok haza többet.
(Lehet, hogy többet is fel bírnék emelni, de nem akarok kockáztatni.)
A lényeg, hogy úgy emelj, hogy ne feszüljön bele a hasad.
4/6 anonim válasza:
Ha nincs baj a terhességgel akkor ésszel lehet emelni, én a 3.-at várom és a kisebbik lányomat reggelente kihozom az ágyból (14-15 kg) illetve amikor őt vártam a nagyobbikat volt, hogy a nyakamban vittem.
5/6 anonim válasza:
pultosként dolgoztam terhességem elején, a szódás ballont (27 kiló) és a sörös hordót ( 63 kiló, ha nem volt háromnegyedig) simán megemeltem, táppénz alatt a 10 kilós macskaalmokat hurcoltam, biciklit emeltem a liftbe, nagybevásárlásokat csináltam egyedül. én úgy tudom, amit terhesség előtt bírtál annyit lehet csak máshogy kell emelni
6/6 anonim válasza:
alkalmasságin azt irtak a papiromra h 10kgnal nehezebbet nem emelhet. akkor voltam 14hetes. de éreztem os hogy kb 15.20kg mar sok néha. melső falon van a lepény és hiaba emelek combbol mint hasbol érzem h huzodik....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!