Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Begörcsöltem, hazaküldtek...

Begörcsöltem, hazaküldtek pihenni. Járt már valaki így?

Figyelt kérdés

18. hét, eddig semmi bajom nem volt, dél körül a méhemben olyan érzésem lett, mint egy masszívabb hascsikarás, aztán periodikusan görcsölt, fizikailag keményedett.

Az üzemorvoshoz átmentem, azt mondta, hogy menjek haza lefeküdni (így is tettem), szerinte semmi komoly, múlandó, de ne kockáztassak azzal, hogy még ott maradok.

Munkahelyi stresszről kérdezgetett, ami annyira nem jellemző, de reggel eléggé összevesztem a férjemmel, néhány nap múlva meg vizsgázom - úgyhogy stressz alapúnak tippelte.

Menjek utána ennek, vagy elég, ha lefekszem és ha elmúlik, akkor tényleg ennyi volt?

Első terhesség és eddig semmi gond nem volt, úgyhogy tanácstalan vagyok most.

2013. dec. 10. 14:20
 1/9 anonim ***** válasza:
ha még mindig görcsöl a hasad, akkor menj nőgyógyászhoz
2013. dec. 10. 14:22
 2/9 anonim ***** válasza:

Vegyél be magnéziumot, és feküdj!

Ha holnapra nem enyhül, akkor viszont feltétlen keresd fel az orvosod!

2013. dec. 10. 14:28
 3/9 anonim ***** válasza:
alapvetően nincs ok az aggodalomra, de azért én mindenképp elmennék dokihoz. (nekem volt ilyen sokszor, és el is mentem mindig.) ilyenkor nem árt egy extra uh, h meggyőződjenek róla, a pici tényleg jól van és ellenőrizzék, h kinyílt-e a méhszáj. vérzés nem volt, ugye?
2013. dec. 10. 14:32
 4/9 A kérdező kommentje:

Ja igen, magnézium-kálciumot mondta ő is. Annyit tett hozzá, hogy ha véreznék, akkor azonnal mentő, de egyébként valószínűleg múló tünet.

Szerencsére vérzést nem tapasztaltam.

2013. dec. 10. 14:32
 5/9 A kérdező kommentje:

Néhány napja kezdtem el érezni a magzatmozgást, azt most is érzem - szerintem ő jól van. Már fekszem, egyelőre nem tért vissza a görcs.

Eddig minden vizsgálati eredményem tankönyvi volt, még kis eltérés se volt, remélem, hogy átmeneti kellemetlenségről van szó most is.

2013. dec. 10. 14:37
 6/9 anonim ***** válasza:
a görcsöktől viszont nyílhat a méhszáj, ezt mindenképp meg kellene nézetned, mert a 18. héten még nem volna "jó"
2013. dec. 10. 14:40
 7/9 anonim ***** válasza:
Szia! Hasonlóan jártam, csak én a 26. héten. Nekem a munkahelyi stressz és a hidegfront tett be. Mivel aggódós vagyok, felkerestem a kezelőorvosomat, aki megnézte a méhszájamat, és ellenőrizte, hogy jól van-e a baba. Minden rendben volt, így hazaküldött, de mondta, hogy amint lehet, hagyjam abba a munkát, és írt fel Seduxent, hogy hasonló görcs esetén szedjek be. És persze sok pihenés. Még aznap délután elmúltak a görcsök, de megnyugtatott, hogy az orvosom is megnézett.. Igazából szerintem rajtad múlik, hogy mennyire vagy aggódós,de komoly gond biztos nincs. Lehet, hogy pár nap táppénz, vagy szabi kellene, legalább a vizsgádra is tudsz készülni. Boldog babavárást! :)
2013. dec. 10. 15:08
 8/9 anonim ***** válasza:
Simán lehet, hogy csak magnézium hiányod van és bezavarnak a frontok. Mielőtt bármi komolyabbat elkezdenél szedni próbálj meg pezsgőtablettában magnéziumot inni, az sokkal hamarabb feloldódik, mint a sima tabletta. A DM-ben láttam pár napja 400 mg-os pezsgőtablettát akcióban, nálam nagyon bevált.
2013. dec. 10. 19:33
 9/9 A kérdező kommentje:
Nincs helyettesítés megoldva, így is szerncsére csk pár órára estem ki. Péntektől amúgy szabin leszek, addig már fél lábon is kihúzom.
2013. dec. 10. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!