Nagyon megijedtem?
Figyelt kérdés
Egy közösségbe voltam egy skarlátos gyerekkel.5 hetes terhes vagyok!Rettenetesen félek hogy elkaphattam,mi lesz?nem voltam még benne...mit tehetnék?2013. dec. 10. 12:04
1/6 anonim válasza:
szia szerintem konzultálj feltétlen az orvosoddal! hogy ilyenkor mi a teendő!?
2/6 anonim válasza:
Az a kismma aki nem csak otthon ül 9 hónapig, rengeteg beteg emberrel érintkezik, de elég csak egy pénzt megfogni vagy egy kilincset. nem is tudsz róla de rengeteg korokózóvaltalálkozol. Mégsem lesz belöle gond. esetleg kérdezd mega védönöt vagy egy nögyógyászt erröl a helyzetröl de valószinüleg annyit fog mondnai hogy amjd kiderül lehet-e gond belöle. Most igy tenni sneki nem fog tudni semmit.
3/6 anonim válasza:
( Szomorú, hogy ilyen kérdésekkel is egyre többen fordulnak egy netes fórumon idegenekhez, mint orvoshoz. )
4/6 anonim válasza:
Csak megnyugtatásul írom, hogy annyira nem könnyű elkapni, vigyáztam egy kisfiúra Németországban még régen aki skarlátos lett (meglepő módon ott-tartózkodásom alatt 2X én azt hittem az csak 1x lehet na mindegy) engem mind a kettőször kivizsgáltak utána és egyszer sem kaptam el. Ettől függetlenül konzultálj a dokiddal, vagy ha olyan nincs akkor menj be a háziorvosodhoz és ő megmondja mi a további teendő.
5/6 anonim válasza:
Annyira azert ne ijedj meg! Nálunk is aktuális volt most ezt. Kérdés. Húgomnak a kisfia volt 2 hete skarlatos. Olvass utána, azert ha megnyugtat. El lehet kapni,de sima penicilinnel maradéktalanul gyógyul. A babáknak nem lehet baja pláne nem 5 hetesben meg annyira regenerelodnak... Én mar 18 hetes vagyok. Ha elkezdte a gyerek szedni a penicilinnel akkor mar másnaptól nem fertőz.... A slussz poén, hogy több mint 1 hét után mentünk át vittük a telapora az ajándékot, majd másnak kiderült, hogy a szája körül ótvaros lett ez a skarlatbol alakul ki.... Na akkor én is beparaztam... Hívtam az orvosom, gyerek orvost mindenkit.... Elméletileg el kapható, ha érintkezés, de hozza sem nyúltam, 3 nap a lappangási , ez hal' Isten már rég letelelt es nem jött ki rajtunk semmi!
6/6 anonim válasza:
Bocsi a sok helyesírási hibáért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!