Gyermekvállalás előtt mindenféleképpen le kell tennem az allergiagyógyszert?
Figyelt kérdés
Allergiámra Histisynt 5mg-osat szedek egész évben. Szinte mindenre allergiás vagyok (fűfélék, fafélék, por, stb.), kivéve az ételeket.2013. dec. 5. 22:24
1/7 anonim válasza:
Nem valószínű. De még a terhesség ELŐTT mindenképpen beszélj szakorvossal!
Én epilepsziás vagyok, és én is felkerestem a neurológusomat és egy genetikust, hogy kell-e gyógyszert váltanom mielőtt terhes leszek.
2/7 anonim válasza:
Szerintem igen. Mindenképp beszélj erről orvossal. És remélem, olyan szerencsés leszel, mint én, (akinek minden allergiája szünetelt és hányingere sem volt semmi a babák várása alatt:)
3/7 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Igazából az a gondom, hogy a háziorvosom azt mondta, hogy le kell tenni fél évvel a babavállalás előtt. A nődokim meg azt mondta, ha nem szteroidos, akkor szedjem nyugodtan, aztán ha teherbe esek, akkor majd konzultálunk. Az interneten meg sehol nem találtam arról infót, hogy a histisynt tartalmazna szteroidot.
2013. dec. 5. 22:59
4/7 anonim válasza:
Szia. Nincs ilyen jellegű tapasztalatom, de én a nődokira hallgatnék, elvégre neki ez a szakterülete, ő jobban ért a gyermekvállalós kérdésekhez, mint egy sima háziorvos.
5/7 anonim válasza:
nekem szopi mellett a histisynt írták fel.
amúgy az allergiások terhesség esetére másfajta gyógyszert kapnak,de kapnak. a barátnőm is végig szedett valamit, mert nagyon erős allergiás.
6/7 anonim válasza:
Én nem ezt szedtem, de nekem azt mondták, hogy a tervezett terhesség előtt abba kell hagyni a gyógyszert. Elvileg semmit nem lehet szedni, csak kálciumot. Nyilván ha valaki nagyon súlyos állapotba kerül, akkor mérlegel az orvos. Nekem azt mondta az orvosom, hogy pár nap alatt kiürül az antihisztamin. Mondjuk én megjártam, mert 6 évet vártunk a babára, így elég sokat szenvedtem.
7/7 anonim válasza:
Szia!Sajnos a gyógyszereknek elég sok káros mellékhatásuk van és általában csak a tünetet kezelik, nem az okot szüntetik meg.Érdemes lenne a gyógyszeredet fokozatosan gyógynövény kivonatokra cserélni.Sok jó tapasztalat van velük.Jó pár ismerősöm már csak papiron allergiás, valójában meg tünetmentesek.Ráadásul az allergiás szülők születendő gyermekei is nagyobb százalékban lesznek allergiások.Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!