Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vannak is PCOS-s/IR-es kismamá...

Vannak is PCOS-s/IR-es kismamák/anyukák? Leirnátok röviden a történetetek? Már nagyon elvagyok keseredve.

Figyelt kérdés

2013. dec. 4. 16:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

szia IR, PCO, pajzsmirigy alulműködés, ilyen bajaim vannak + rövidebb a méhnyak alapból és szurnom kell magam terhesen véralvadás gátlóval.

IR,PCO TSH ha kezelve van akkor nincs mitől aggódnod! nekem tavaj volt egy terhességem amikor még nem tudtam ezeket a problémákat hogy van és sajnos el is vesztettük a picurt a 8. héten. most kezelve van minden és diéta és 20hetes kismama vagyok :) Ha van egy jó orvosod aki oda figyel ezekre és te is be tartod amit kell akkor össze fog jönni a picur vagy ha már terhes vagy akkor minden rendben lesz! ha kismama vagy hány hetes terhes vagy?

2013. dec. 4. 16:49
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem vagyok terhes, vérzésem is 2-3 havonta van :( neked mennyire volt rendszeres a havid? Milyen gyógyszert szedtél? Diétát szigorúan tartottad? Mennyi próbálkozás után lettél terhes?
2013. dec. 4. 17:03
 3/11 anonim ***** válasza:
Szia! Ir,Pcos szintén. Nekünk 2 év után jött a baba,nem szabad elkeseredni.Kell 1 jó endokrinológus,és 1 nődoki,akik együtt tudnak dolgozni. Ha nincs más probléma tartani kell a 3-as kezelést.Diéta,gyógyszer,sport.Szóval nálunk,rengeteg hormonvérvétel,cukorterhelés is volt.1 évig tartottam a 3-as kezelést,közben többször próbálkoztunk clostyval is,de nem sikerült. Aztán idén májusban volt egy laparoszkópos drilling műtétem,ahol kiégették a cisztákat,átjárhatóságit is csináltak.Tudom,sokaknak ez nem szimpi,mármint a műtét,de nekem műtét közben derült ki,hogy még a bajaimon felül endometriózisom is van.Szintén kiégették 8-10 db volt.Sajnos ultrahangon nem látszott.Szóval műtét után még 2 menzim volt,aztán megfogant az én pici lánykám. :) Most vagyunk 23 hetesek. Én a merckformint szedtem 12 hétig,utána leépítettem,már volt cukorterhelésem is és minden rendben van.De írd meg,hogy mire vagy kíváncsi,és szívesen válaszolunk. :)Csak azért egyeztem bele én is a műtétbe,mert már rendben voltak az értékeim,mégis valami miatt nem jött a baba. De nem bántam meg,mert ha nincs a műtét nekem,akkor soha nem lett volna babám,mert az endometriózis akadályozta.
2013. dec. 4. 17:06
 4/11 anonim ***** válasza:
Én a 2. vagyok. :) Én merckformint szedtem,nekem a 3-as kezelés ellenére is volt hogy 4 havonta jött meg.A diétát én nem tartottam nagyon szigorúan,mert vékony vagyok,fogynom nem kell,csak odafigyeltem mit eszek. De ha hiszel a gyógynövényekben én kentem a progeszteron krémet,nem olcsó,kb 10000ft,de 3 hónapig elég..Szóval nekem akkor minden hónapban megjött rendesen.
2013. dec. 4. 17:10
 5/11 A kérdező kommentje:
Hány napos ciklusaid voltak? Volt peteérésed a hosszú ciklusban is? Hol kapható ez a krém?
2013. dec. 4. 17:33
 6/11 A kérdező kommentje:
És hova jártatok endokrinológiára? Mennyi metet szedtetek?
2013. dec. 4. 17:40
 7/11 anonim ***** válasza:
1-es vagyok! 2 év után jött össze a baba, kezelés után próbálkozási hónapot nézve a 2. hónapban össze jött a picur és spontán! nekem a pajzsmirigy gyógyszer nagyon sokat segített így folyamatosan fogytam 16kg fél év alatt. de elég jól tartom a diétát is! sokat jelent! volt olyan hogy 3 hónap után gyógyszeresen hozták meg a menzit de ez 2x volt. amugy 33-36 naposak voltak a ciklusaim. most mikor teherbe estem 28 napos volt és a 14. napon volt pé-m.
2013. dec. 4. 17:51
 8/11 anonim ***** válasza:
2-es vagyok.Nekem elég hosszú ciklusaim voltak.Volt hogy 4 hónapig meg sem jött,peteérésem sem volt általában.Én győrbe jártam endokrinológushoz.A krémet meg lehet rendelni a neten is. A neve: Womens cream.
2013. dec. 5. 16:28
 9/11 anonim ***** válasza:
Még az lemaradt. Én napi 2-szer 500mg-ot szedtem
2013. dec. 5. 16:29
 10/11 anonim ***** válasza:

Tavaly nyáron diagnosztizálták nálam dianelle-vel kezdtem a pályafutásom.Aztán eldöntöttük egy fél év után,hogy akkor vágjunk bele a babaprojektbe.Az orvos azt mondta,hogy ne szedjek egyenlőre semmilyen gyógyszert sem fél évig meglátjuk,hogy mit alkot magától a szervezetem hozzáteszem,hogy diabéteszem nem volt mellé.Mikor vissza kellett volna mennem a dokihoz nagyon elvoltam keseredve,hogy nem lettem terhes és még a menzeszem sem jött meg,úgy döntöttem beleszarok és nem szedek rá semmit,eddig is megvoltam,ezután is megleszek.De ezután már más dolgokkal kellett foglalkoznom ugyanis kiderült,hogy epilepsziám van.Ekkor annyira nem izgatott a gyerek dolog,fontosabb volt,hogy előbb legyen rendben a szervezetem.Hónapokig jártam orvoshoz mire elkezdtek kezelni,mivel a nappali EEG-m nem mutatta ki,hogy baj lenne.Az orvos felírt egy Lamolep nevű gyógyszert,de csak bébi adagban,és láss csodát rá egy hónapra spontán teherbe estem.Megszűnt minden panaszom,eltűntek a pattanások és ott dobog a kis csodának a szíve a méhembe,Mikor megtudtam köpni,nyelni nem tudtam azt hittem,hogy sose lesz gyerekem és még akkor is ezért sírtam mikor már ott volt a hasamba.Tehát szerintem két dolog az egyik minden agyban dől el,ha nagyon görcsösen szeretnéd nem fog sikerülni(régen ettől a mondattól én is hánytam,de tényleg igaz)A másik,hogy lehet,hogy olyan betegség hozza elő ezt a szindrómát amire nem is gondolunk,lehet nem közvetlenül,de közvetetten biztos.

Sok sikert és gyógyulást kívánok!

10 hkm

2013. dec. 7. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!