Ma voltam első ultrahangon, hallatszott a szívverése a meggymagomnak. A kérdésem a következő lenne? :
Simán lehetett későn a PÉ, nekem crl 3 mm kb. 6 hetesen volt. Szóval gondolom ezért mondta, hogy pici, hiszen a dokik mindig az utolsó menzesztől számolják.
Ne aggódj, az a lényeg, hogy mennyit fejlődik bizonyos idő alatt. Mikor mész vissza UH-ra?
Magyarosítva a lényeg: élő méhen belüli terhesség, az ülőmagasság: 2,7 mm. a szikhólyag szabályos, mérete: 4,5x3,8 mm. Az FHR a szívhang.
A 2,7 mm tényleg kicsi a 8 héthez, inkább olyan 5 hetes terhesség. A menzesz alapján tényleg 8 hetes lennél, de valószínű hogy később volt a peteérés, az UH a mérvadóbb.
egy hét mire letisztulsz? :)
A ciklus hossza kérdés arra irányult, hogy hány naponta jön meg. Azaz menzesz első napjtáól a következő menzesz első napjáig mennyi idő telt el. Ez sok szempontból mérvadó, mert az orvosok mindig 28 napos ciklussal számolnak, holott van kevesebb és több napos ciklus is.
Ha 15-16-án estél volna teherbe, akkor az stimmelne a menzesz első napjához képest nagyjából, ha még hozzászámoljuk a spermák 2-3 napnyi túlélését is. Viszont akkor már 8 hetes lennél, ami meg nem passzol az UH-hoz. Mivel az UH-on volt szívhang és minden rendben volt (vagyis nem elhalt a baba, és ezért kisebb a méret), ezért tuti, hogy később estél teherbe, kb. 3 és fél héttel ezelőtt. A fogamzásgátló módszerek nem 100%-osak, úgyhogy ez nem zárja ki, hogy védekezés mellett estél teherbe.
Ha mész a védőnőhöz, szerintem ő is az UH alapján fogja számolni a terhességi kort, ez alapján fogják majd a szülés várható idejét is kalkulálni. Lesz majd még UH a 12. és 18. héten is, ezek is majd még pontosítanak a koron esetleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!