Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Clexane vérhigítót kapok...

Clexane vérhigítót kapok egész terhesség alatt, trombózishajlam miatt. Csak haematológus tud felírni támogatottan? .

Figyelt kérdés
2013. dec. 1. 23:31
 1/5 anonim ***** válasza:
Mekkorát használsz belőle? Én a 0.6-ot használtam (csak hiánycikk lett ahol lakunk és váltani kellett fraxiparinra). 0.6 és ez felett felírhatja nőgyógyász is. Alatta meg csak nagyon indokolt esetben tudják felírni támogatottan. Legalábbis nekem ezt mondták.
2013. dec. 2. 05:37
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem a nőgyógyász írta fel!
2013. dec. 2. 06:35
 3/5 anonim ***** válasza:
Haematológus vagy angiológus tud adni javaslatot (úgy tudom, fél évig érvényes), ami után felírhatja a későbbiekben a háziorvos is. Nőgyógyász az előbbi papír nélkül is fel tudja írni, bár valami indokló lelet neki is kell a trombózishajlamról. Hogy hányas és napi hányszor kell szúrni, azt a testsúly és a kockázat alapján döntik el, szerintem ez a része nincs összefüggésben azzal, ki írhatja fel.
2013. dec. 2. 08:00
 4/5 anonim ***** válasza:
szia először fraxiparin 0,3 as szúrtam most pedig 0,4 est nekem a nőgyógyász az endokrinológus és a körzeti is fel tudja írni mert kaptam az endokrinológustól egy javaslati papírt amit vihetek a körzetihez és így fel írják. egyébként a körzeti nőgyógyásznál szoktam fel iratni az 1 havi adagot.
2013. dec. 2. 09:40
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.0,4-et használok belőle.
2013. dec. 2. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!