Clexane vérhigítót kapok egész terhesség alatt, trombózishajlam miatt. Csak haematológus tud felírni támogatottan? .
Figyelt kérdés
2013. dec. 1. 23:31
1/5 anonim válasza:
Mekkorát használsz belőle? Én a 0.6-ot használtam (csak hiánycikk lett ahol lakunk és váltani kellett fraxiparinra). 0.6 és ez felett felírhatja nőgyógyász is. Alatta meg csak nagyon indokolt esetben tudják felírni támogatottan. Legalábbis nekem ezt mondták.
3/5 anonim válasza:
Haematológus vagy angiológus tud adni javaslatot (úgy tudom, fél évig érvényes), ami után felírhatja a későbbiekben a háziorvos is. Nőgyógyász az előbbi papír nélkül is fel tudja írni, bár valami indokló lelet neki is kell a trombózishajlamról. Hogy hányas és napi hányszor kell szúrni, azt a testsúly és a kockázat alapján döntik el, szerintem ez a része nincs összefüggésben azzal, ki írhatja fel.
4/5 anonim válasza:
szia először fraxiparin 0,3 as szúrtam most pedig 0,4 est nekem a nőgyógyász az endokrinológus és a körzeti is fel tudja írni mert kaptam az endokrinológustól egy javaslati papírt amit vihetek a körzetihez és így fel írják. egyébként a körzeti nőgyógyásznál szoktam fel iratni az 1 havi adagot.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.0,4-et használok belőle.
2013. dec. 2. 19:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!