Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kell e maszirozni a cicit h a...

Kell e maszirozni a cicit h a baba majd enni tudjon?

Figyelt kérdés

Marmint arra ertem ,h akinek kicsi a mellbi,boja?Mit kell csinalni vagy hogyan kell maszirozni,h a baba majd meg tudja "fogni".Igaz en meg 18 hetes vagyok de a baratnom most szult es szegenynek teljesen begyulladt a cicije, a pici "kiharapott" 1 darabkat belole mert nem volt mellbimboja...es most parazom en is mert nekem is picike volt...igaz miota terhes vagyok nott...

Ti milyen praktikakat vetettetek be?

2008. júl. 11. 16:14
 1/5 anonim ***** válasza:

Avent bimbokiemelovel treningezheted, de ezt csak a terhesseg elso ket trimesztereben szabad, a harmadikban TILOS (a bimbokiemelo vakuum hatas szulesmegindito)

Es ha megszulsz, akkor is hasznalhatod!

2008. júl. 11. 16:24
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia. A legfontosabb a bőrápolás. Kenegesd valamilyen zsíros krémmel- napraforgó olaj is jó- a bimbót, bimbóudvart. Illetve az egész tested bőrét ápolnod kell. Így nem lesz száraz, hanem jój ápolt, ami jobban bírja a növekedés következte feszülész. A mellbimbó egészséges, puhább bőre nem lesz sérülékeny, jobban bírja az igénybevételt.Masszírozhatod bimbótól kifelé simogatva, huzogva. Használhatsz terhesség alatt bimbókiemelőt rendszeresen. ez olyan izmokat nyom, ingerel, ami a kiemeléséhez kell a bimbónak. Másik fontos dolog, hogy hogyan szoptatsz majd.Pl. érje a baba orra a melledet, oldalt feküdjön, stb. Erzsók próbált segíteni.
2008. júl. 11. 16:30
 3/5 anonim ***** válasza:
Szia ismét. FONTOS!!! Ha a masszírozás közben bizsergést, görcsölgetést érzel hasad alsó részén, vagy keményedést tapasztalsz, hagyd ki...Szoptatás utánra még egy apró, de nem elhanyagolható dolog. Ha kemény, feszes lesz a tejcsitől a melled, akkor a bimbó is feszesebb, nehezebben szívható a baba részéről. Ilyenkor lehet annyi tejcsit kifejni, hogy a bimbóudvar puhább, a bimbó rugalmasabb legyen. Így a baba könnyebben teszi vele, amit tennie kell. Erzsók.
2008. júl. 11. 16:36
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia. Kérj segítséget a védőnődtől. Tőlem szinte ezt kérdezte először, hogy befelé forduló, vagy kiálló mellbimbóm van-e. Magadtól ne kezd el össze-vissza nyomkodni, mert esetleg nagyobb kárt okozol vele.

Üdv, 40 hetes kismama

2008. júl. 11. 16:54
 5/5 A kérdező kommentje:

Koszonom a gyors es segito valaszokat.A mellbimbom kifele "all"...csak kicsit beparaztam :o),de szerintem minden kismamaban felmerul valamilyen ketely vagy aggodalaom...nekem most ez jutott.

Erzsok nagyon szepen koszonom a reszletes leirast,sikerult megnyugtass.1 hatalmas cupp neked!

2008. júl. 11. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!