Milyen sűrűn csinálnak ultrahangot?
20 hetes vagyok, ma voltam ultrahangon. Eddig 5-12-és 20 hetesen csináltak, viszont a kiskönyvem szerint 32 hetesen lenne esedékes a következő uh.
Kértem volna 16 hetesen, de nem csináltak. Szerintetek 12 hét alatt nem fognak megultrahangozni?
6hetente vizsgalt/vizsgal a dokim.
I. 9hetesen mikor "megkertem"
II. Betoltott 12.het
III. Betoltott 18.het
IV. Betoltott 24.het
V.Betoltott 30.het....es jovohetutan megyek az utolsora azaz a 6.-ik uh vizsgalatra amihez a betoltott 36.het kell.
24.hettol mar nezte a mehszajam is.
Tehat Nekem 6 van/volt + a 4D.
Nem lehet hogy elirtak valamit a kiskonyvedben?
(Mondjuk azis megeshet hogy a dokim engem "huzott le".
16hetesen nem kell uh, nincs eloirva csak ha valami gond van.
köszönöm a választ
nem írták el sajnos.
Lányommal terhesség alatt sűrűbben csináltak ultrahangot,azért is fura hogy most ilyen kevés van! Mondjuk más volt a doki az előző terhességemmel de nem volt fogadott sem ő, sem akihez most járok.
16 hetesen azért szerettem volna kérni, mert fájt a hasam alja és volt pár csepp barna foltom, és egy kis folyás utána pár napig. de azt mondta semmi baj nincs vele.
Méhszájvizsgálat nekem is most lesz esedékes a napokban. 24 hetesen vércukor vizsgálat.
30 hetesen ismét méhszájvizsgálat.
32 hetesen utrahang.
36 hetesen méhszájvizsgálat
vérvétel, CTG
38 hetesen pedig az utolsó ultrahang a kiskönyvem szerint. Viszont ezek között még havonta kell mennem terhesgondozásra súlymérésre stb..
Szóval lehet nekem kevés az ultrahangok száma, de mintha a lányommal több lett volna.
Az elso valaszolo vagyok.
En azert fogadtam dokit mert parasztok voltak velem.
Ugy mentem a nogyogyaszati ambulanciara, hogy azt hittem csak felvagyok fazva es azert gorcsolgetek.
2hetig jartam, hogy kideruljon mehenkivuli terhessege vagy mi a baj.Mindig mas vizsgalt es mind massal "ijesztgetett".
Megnyugtatni csak a fogadott orvosom tudott, nem "lokott ki" 5perc mulva mint a kollegai az sztkban.
A 24. heti vizsgalatban nem vagyok biztos hogy fontose, de a tobbi igen.
Ha rendes Veled a doki akihez jarsz felesleges megfogadnod.Max a vegen megkerdezed, hogy szamithatsz e ra a nagy napon.
Annyit tehetsz, hogy legkozelebb adsz neki 4-5ezer Ftot.Meg a vegen amennyit gondolsz.Baratnom szerencses volt mint Te, jo dokit kapott es igy megfogadnia sem kellett, adott neki alkalom adtan 3-4-5ezer Ftot es a vegen meg a kezet is fogta szules kozben :-)
En sem akartam fogadni de muszaj volt :-S 10ezer 1 alkalom es a szulesre azt se tudom mennyit adjak.
Hol laksz?
Békésmegyei vagyok! Húú amikor nagylányommal terhes voltam, járt ide helybe egy nőgyógyász, hozzá jártam, és mivel nem nála szültem mert körzetileg nem oda tartoztam és nem fizettem, megsértődött rajta.
azóta eltelt másfél év. Amikor gyanús volt a sűrű pisilés, hasfájás, bementem hozzá hogy szeretném ha megvizsgálna mert....kinevetett és elküldött hogy ez korán sem biztos hogy terhesség, lehet felfáztam menjek majd esetleg 3 hét múlva mert akkor ér rá (3 pozitív tesztem volt)
Szóval így inkább egy keveset utazok, de akihez most járok, egyből megnézte a dolgot, akor voltam 5 hetes ...stb. Szóval rendes nagyon. Úgy hallottam 30 hetes korig érdemes megfogadni a dokit, viszont nem szívesen adok ki több ezret a vizsgálatokra ami még a szülésig maradna meg, így arra gondoltam hogy majd az utolsó vagy azelőtti CTG vizsgálatkor felkérem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!