Volt közületek valaki, akinek a babájánál vesemedence-tágulatot állapított meg az orvos?
Nekünk volt!Nekem is ezt mondta a doki,hogy 10 mm alatt gyakorlatilag nem is foglalkoznak vele és hogy fiúknál ez gyakori...
Megszületett fiam, tényleg nem is foglalkoztak vele,mert az utolsó UH-ig nem is nőtt,azóta 1 éves,egészséges,erős fiú.:)
Ne aggódj,tényleg nem lesz gond!:)
Nyugodj meg, tényleg gyakori, főleg fiúknál! Nekünk a 18 hetes uh-n még jó nagy volt, most a 30 hetesen már határon belül :) Megszületik, pisil egyet és meg is oldódott.
Ismerős kisfiának 21-25 mm-t mértek mikor a pocakban volt, és még neki sem.lett baja születés után.
Ha netán van valami, annyi hogy hajlamosabb lehet húgyúti megbetegedésekre, de ebben több a "ha" mint a realitás :)
Szia!
Nálunk is volt, ennél nagyobb (12 mm - 8 mm), ezért születése után megvolt még kb fél éves koráig. Annyi, hogy a háziorvosunk havonta kért pisit, hogy megnézze, nincs-e gond. Nem volt semmi, szerencsére, és 8 hónapos ultrahangon már nem is láttak semmit, elmúlt :)) Állítólag az esetek nagy részében ezt kinövik. Könnyű szülést Neked :)
Szia!
Az én kisfiamnak is volt mindkét oldalon, születése után csináltak uh-t és akkor más semmi nem látszódott :)
Ezek szerint az én fiam a negatív példa: ő abba a bizonyos pár százalékban van, aki nem nőtte ki.
3 év alatt 3 vesemedence-gyulladása volt, ez minden alkalommal vénás antibiotikummal és 7-10 nap kórházzal járt, ezenkívül minden lázas esetnél azonnal rohannunk kell a laborba vizeletvizsgálatra, és a legbanálisabb sárga/zöld takony esetén azonnal antibiotikum, nehogy a veséjére menjen:(
rendszeres nefrológiai kontroll, időnként izotópos vizsgálat (elég macerás). Kb. ennyi.
Nem akartalak megijeszteni, de ez is a teljes képhez tartozik!
Drukkolok, hogy nálatok megszűnjön!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!