Terhesgondozás?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy hülyeséget fogok kérdezni, de számomra nagyon fontos.

7 hetes terhes vagyok. Még védőnőnél nem voltam, mert nem tudtam eljutni hozzá. A párommal úgy döntöttünk, hogy magánrendelésre fogunk járni, gondolom így akkor ezzel meg is fogadjuk. Úgy hallottam, hogy ebben az esetben a terhesgondozást az a doki végzi.

A 12. héten szeretnénk elmenni az orvoshoz. Addig mindenképpen keressem fel a helyi védőnőt? Vagy elég ha megvárom a 12. hetet és csak úgy kezdem el a terhesgondozást.

2013. nov. 26. 20:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
67%
menj el elöbb az orvoshoz mert gondolom te is kiváncsi avgy minden ok-e a babával. miért nem akarsz elöbb menni. Az orvosok az 5-6 héten ajánlatos az elsö vizsgálat hogy jó ehlyen tapadt-e meg. 6 hét után pedig hogy van-e szivhang. Ha méhen kivül van abba bele is halhatsz és van olyan hogy nincs szivhang de nem indul meg a spontán vetélés ez is életveszélyes állapothoz vezethet az anyuka számára. A 12. hétre nem árt már több hormonális vizsglat elvégzése sem.
2013. nov. 26. 20:12
 2/12 A kérdező kommentje:
2-szer voltam orvosnál, az elsőnél megállapították, hogy terhes vagyok, majd a 6. héten, ott volt szívhang, minden rendben volt.
2013. nov. 26. 20:19
 3/12 anonim ***** válasza:

attól függ,h az orvosod végezheti-e a genetikai uh-kat(12.18. héten)Ha igen,nincs más dolgod,csak hozzá bejelentkezni a 12. hétre.Ha viszont nem,akkor ezt a kórházban kell végezzék.Védőnőt mindenképpen keresd fel,mert ő állítja ki a terhes kiskönyvedet az alapján a lelet alapján,amit a doki adott arról,h minden rendben,terhes vagy.

A 12. hét előtt elvben kell még egy labor(vérvétel),és egy belgyógyászati vizsgálat.

Ezért is lenne jó felkeresned a védőnőt,mert ő mindent elmond.Dokid nem mondta?

2013. nov. 26. 20:26
 4/12 anonim ***** válasza:
Akkor azzal a papírral amit 6 hetesen voltál menj el a védőnőhöz mindenképp. Ő mondja meg, hova kell menned. Kell egy teljes labor a 12. hétig, majd ezzel kell a dokihoz menni. A kiskönyvet is a 12. hétig kell kiváltani.
2013. nov. 26. 20:26
 5/12 anonim ***** válasza:
12. hétig fel kell keresni a helyi védőnődet. Meg van központilag, hogy kihez tartozol és hozzá kell menni. Azzal, hogy egy dokihoz mész mindig azzal nincs felfogadva, fel kell kérni, hogy válalja-e a szülésedet olyan 30-35. héten. Tisztázni kell vele a szülés árát is, van aki fix áron dolgozik pl. 100.000Ft egy szülés + terhes gondozás, van aki nem mond összeget + terhes gondozás. Ha már 6 hetesen voltál orvosnál elég 12 hetesen menni a választott dokidhoz, ha addig nem lép fel valami probléma. a szülésára egyébként általában egy rendelés 10szerese pl. 8000Ft /rendelés akkor 80.000Ft a szülés. De mint már mondtam van aki fix áron vállalja a szülést , van aki megelégszik azzal amit kap. Tisztázni kell feltétlenül valamint , hogy nem e lesz a szülés körül szabin stb.
2013. nov. 26. 20:30
 6/12 A kérdező kommentje:

Értem. Köszönöm szépen a válaszokat! :)

Igen azt tudtam, hogy fel kell kérni rá, csak nem tudtam, hogy akkor válik igazán fogadottá. Most már legalább rendelkezem némi információval.

2013. nov. 26. 20:34
 7/12 A kérdező kommentje:

A héten voltam először a védőnőnél.

Meglepődtem mert nagyon kedves és rendes volt. Ismert is mert még annó anya is hozzá járt mikor terhes volt velem. Nagyon örült :)

Még nem kaptam beutalót sehová. Mivel szedem a terhes vitamint azt mondta, csak a 16. héten küld el vérvételre. A továbbiakról még nem volt szó, csak annyit mondott még, hogy minden alkalommal ha megyek hozzá, vigyek vizeletmintát.

Kiállította a kiskönyvet. Annyi kérdésem lenne, hogy az első pecsétnek ilyenkor már benne kellene hogy legyen, vagy majd csak a következő alkalommal kapok?

9 hkm

2013. dec. 6. 12:17
 8/12 anonim ***** válasza:
4 pecsét az orvostól kell, hogy legyen, nem a védőnőtől, akkor fog járni az egyszeri anyasági segély. De ha csak magánrendelésre fogsz járni, akkor rengeteg pecséted lesz. Viszont, ha szeretnél majd esetleg táppénzre menni, akkor mindenképp el kell menj állami rendelésre.
2013. dec. 6. 13:04
 9/12 anonim ***** válasza:
Amúgy, én az első pecsétemet a 12. heti kötelező ultrahangon kaptam, a kombinált tesztet is megcsináltattam, vért vett az orvos és akkor pecsételt először!
2013. dec. 6. 13:05
 10/12 A kérdező kommentje:

Ohh remek :)

Akkor megnyugodtam :)

Köszönöm a válaszokat!

2013. dec. 6. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!