Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhesség hanyadik hetében...

A terhesség hanyadik hetében kezd a mell megtelni, feszülni, tejet termellni?

Figyelt kérdés
33 hetes vagyok és a mellem még semmi változást nem jelez. Baj lehet?
2009. nov. 20. 19:47
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Amikor terhes voltam a körülöttem lévő kismamák folyton azt újságolták, hogy nekik már mennyi előtejük csöpögött. Hát nekem 1 csepp sem volt, és a mellemen sem lehetett semmit észrevenni.

Szülés után meg annyi tejem lett, hogy alig győztem fejni.

2009. nov. 20. 19:53
 2/10 anonim ***** válasza:
74%
szia.nekem a terhességem elején már nőtt a mellem és azóta is folymatosan duzzadt.előtejem meg már a 19 hét környékétől van.sztem említsd meg a védőnődnek de nem hiszem h baj lenne.26 hetes km
2009. nov. 20. 19:54
 3/10 anonim ***** válasza:
Nekem terhességem elején 1 kosárméretet duzzadt és ezzel ennyi is volt a növekedés, előtejem nem volt, tejbelövelésem elmaradt, fokozatosan non-stop szopival indult be a tej, és a kitartásnak köszönhetően még mindig tudok adni reggel és este a 19 hós fiamnak, aki 1 éves koráig szinte csak anyatejen élt.
2009. nov. 20. 19:56
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az első tüneteim közé tartozott, hogy megduzzadt, feszes lett a mellem. A terhesség során elég sokat nőtt, de tejem egy csepp sem volt egészen a szülésig. Szülés után rögtön odaadták a lányomat és ő azonnal szopni kezdett, elég döbbent voltam, hogy ez a kis apróság milyen erővel rendelkezik :) A szája sarkán kis cseppet is észre vettem, így biztos vagyok benne, hogy addigra már volt tejem. Mivel 13 órás volt a szülésem, gondolom, közben termelődhetett, mert előtte való nap még nem vettem észre, hogy lett volna. Ne aggódj, amikorra kell, lesz majd tejecske :)
2009. nov. 20. 19:59
 5/10 anonim ***** válasza:
19:59-es vagyok. A lányom most 22 hónapos és még mindig szopik, bár a mennyiség már nem elegendő egy teljes étkezésre.
2009. nov. 20. 20:00
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a 32.héten indult be az előtej. Sohasem csöpögött, csak éreztem, hogy kicsit feszít. Ha megnyomtam (tudom, tilos) a mellemet, akkor jött pár csepp. Szülés után a harmadik nap hajnalra lövellt be a tejem. Most hogy már rendesen szopizik a babám, már attól sem kell félnem, hogy elönt a tej, mert mire folyna a babám újra éhes.

7hetes kisfiú anyukája

2009. nov. 20. 20:02
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem már az első héttől feszült, innét is tudtam, hogy biztos baba lesz a dologban. Aztán a 12.hétig nagyon fájt, feszült. Utána egyik napról a másikra hirtelen semmi. A 20.héttől van előtejem, hol jobban, hol kevésbé folyik vagy csak csöpög. De fájni nem fáj, meg nem is feszül, néha kicsit érzékenyebb a mellbimbóm.

Szerintem nincs baj, valakinek csak szülés után indul be a tejelválasztás, nem jelent semmit, hogy van-e előtejed vagy nincs.

2009. nov. 20. 20:07
 8/10 anonim ***** válasza:

Nekem félidőben nőtt egy kosárméretet és betét kellett, mert csöpögött. Erre védőnőm azt mondta, talán nem kéne vizsgáznom, építkeznem stb.

Szomszéd ágyon fekvő kismamának semmit se nőtt, nem volt előteje és stresszelt, hogy nem lesz teje, aztán 2 nap múlva belövellt neki és annyi teje lett, hogy csak na. És még megúszta a terhesség alatti melltartóbetétezést is...

Na ilyen leszel Te is. De ha netán nem lenne 1 csepp tejed sem, akkor is jó anya leszel!

2009. nov. 20. 20:17
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem baj, ha nincs terhesen előtejed, ez semmi kóros dologra nem utal.

Nekem a 20. héttől megindult az előtejem, nem volt mellfeszülésem, 75 - ös mellbőségből lett 95 - ös és 5 órával a császáros szülés után már volt tejem. 12,5 hós koráig szopizott a babám (most 13,5 hós).

2009. nov. 20. 20:33
 10/10 anonim ***** válasza:

Nekem a 8. héttől elkezdett duzzadni a mellem, folyamatosan növekedett. 75B-ről most 85D-re. Előtejem nincs, de nem mindenkinek van. Ez nem befolyásolja majd a szopiztatást.

38km

2009. nov. 21. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!