10 hetes 4napos terhességnél minden adat Bpd:16 mm Crl:34 mm Combcsont 7mm orrcsont látható volt. Nyaki redőre viszont konkrét értéket nem írt, csak azt,3 mm alatt, norm. Szerdán megyünk a 12 hetesre és nagyon aggódom a nyaki redő miatt. Lehet baj?
Azért kérdeztem,mert olvastam itt más fórumban,hogy a redő a baba nagyságával nő...erre következtettem,hogy mivel folyamatosan nő a baba a 12. hétig lehet a tarkó redő is,és mivel teljesen pontos összeget nem mondott az orvos elérheti a nem egészséges határt...
a korom miatt viszont én azt olvastam,hogy 30 éves kor alatt sokkal nagyobb az esély arra,hogy beteg legyen a baba,mint idősebb nőknél...orvosi fórumon olvastam tegnap...azt hittem itt nyugodtan lehet kérdezni,ha bármi kételye van az embernek...a férjem "tudatlan" anyukám 24 évvel ezelőtt szült...kit kérdezzek???
és elhiheted,hogy fele ennyire sem lennék ideges,hanem vesztettem volna már el egy babát,tudom mivel jár testileg-lelkileg...egyiket sem kívánom senkinek....
Figyelj, persze nő a redő, de ez nem jelenti azt, hogy másfél hét múlva nagyon vastag lesz. Lehet, hogy most 1 mm, 1,5 hét múlva, meg 1,8 mm.
Azt meg kétlem, hogy a fiatal nőknél lenne nagyobb a kockázat. A női test fizikailag és biológiailag 24-25 évesen van a legjobb kondicióban a szüléshez, és ehhez hozzájön az, hogy egy fiatal nőnek sokkal jobb minőségű a génállománya. Az évek során ez romlik, azért is lesz több beteg baba.
10+4 hetsen már van látható orrcsontja! Bőven a 12. hét előtt. Gondolj erre!
Sajnálom az elveszített babádat, de a legtöbb missed ab. a 12 hét előtt van, és te a 11. hétben jó uh-eredményeket kaptál. Túl vagy a nehezén!
Szia!
Sajnos én is elveszítettem egy babát, így tudom, mivel jár, és azt is tudom, hogy a következő terhességnél mennyire aggódik az ember, hogy minden rendben legyen.
De nem szabad túlaggódni. Ahogy már egy korábbi hozzászólásban is mondták, a Down-kórt a 12. héten szűrik, és azért, mert akkor megfelelő hozzá a baba fejlettsége. A korábban mért adatokból semmire sem lehet következtetni.
Max annyira, hogy egyenlőre minden rendben. És szerintem ebből az irányból próbáld meg nézni a dolgokat. Ne attól félj, hogy mi lesz 2 hét múlva, hanem annak örülj, hogy most jók az adatok.
Próbálj pozitívan hozzáállni, mert ha ennyire aggódsz, akkor ki fogsz készülni teljesen.
A terhességem elején én is ezt csináltam, aztán rájöttem, hogy ez nem használ sem a babának, sem nekem. Én eldöntöttem, hogy nem leszek idegbeteg, hanem élvezni fogom a terhességem minden pillanatát, és azóta is így teszek. Persze nekem is eszembe jut minden nap..., de elhessegetem a gondolatot.
Neked is ezt tudom tanácsolni, mindenben a pozitívat keresd.
Jó egészséget nektek, és boldog babvárást!
31 hkm
Így van, minden babaoldal más méreteket ír. Az a legjobb, ha minden uh után megkérded az orvost, hogy minden méret a korának megfelelő-e és rendben vagytok-e.
Ha azt mondja igen, akkor nyugodj meg!
Próbáld élvezni a terhességed!
Azt megkérdezhetem, hogy a missed ab-od hány hetesen volt, és milyen okból?
12 hetes uh-n derült ki,hogy 3 hete halott....Előtte 6 hete 5 napos Uh-n szépen fejlődött,volt szívhang is...Nem tudjuk miért történt...egészségesek vagyunk a férjemmel,és úgy is élünk.Lelkileg is és tetsileg is nagyon megviselt,főleg a mellem,mert már elég erőteljesen beindult az előtej termelés.
Igyekszem nem aggódni,tudom,hogy bármikor lehet baj,próbálok úgy élni,hogy ne lehessen gond,mindent betartani...csak tényleg nehéz nem aggódni...de nagyon igyekszem.
Értem, sajnálom.
Az első pár hét az olyan, hogy egy szinte észrevehetetlen vírus vagy baktérium is elviheti a babát. Nem kell ehhez a férjednek vagy neked betegnek lenned.
A 12 héttől mondják, hogy olyan stramm és ellenálló lesz a baba. 11 hetes vagy, és él a babád, jók az értékek. Mostantól már baj nem lehet, csak vigyázz magadra.
Köszönöm.és vigyázok,ahogy csak tudok :) szedem még mindig a hormon gyógyszert is,ahogy a doki mondta.
Bár ő azzal nyugtaott az utolsó uh-n is (akkor voltunk 10 hetes 4 napos),hogy mivel az előző terhesség ekkor már egy hete halott volt,mostmár nagyon kevés esély van az elhalásra,de persze sosem lehet tudni,bármi megtörténhet.
Szia, először is, én a konkrét kérdésre válaszolnék.
A babamnal , 10+4nél 1,2 volt a nyaki redo, 12+1 én 3,5 13+4nél 4,2!
Sok ilyet hallottam,h valahol csak úgy adják meg ar értékét, h3 alatti.
Kérdezd szépen meg,h mégis mennyi a 3alatti? 1,2 vagy 2,9 ,mertnem mindegy. De a meglévő orrcsont jó jel! Ami velem történt, ritka dolog, de létezik,csak ezért írtam le. Chorion biopsziam volt, ami olyan mint a magzatviz vétel , és negatív lett. Tehát down kizárva!
Próbálj ne aggodni , az nem segít, de légy tisztában a pontos eredményekkel !!! Én is 24éves vagyok.
És 17+ 4:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!