Szerintetek lehet baja a babámnak ha nem szedek terhes vitamint?
Tény, hogy a terhesvitamint szedő nők babáinál bizonyos rendellenességek kisebb eséllyel alakulnak ki.
És azért is fontos egyébként a vitamin, mert ha a szervezetedben nincs elegendő vitamin és azt a keveset is a babád felhasznál, akkor te leszel piszkosul vitaminhiányos, ami megint csak nem jó!
Gondolj csak bele, hogy egy gyereknek mennyi kalciumra van szüksége a fejlődéshez. És ha azt mind felhasználja a tiédből, akkor mondjuk te leszel kalciumhiányos, ami több betegséghez, pl. csontritkuláshoz hozzájárul. Vagy éppen a fogaid romlásához.
Én alapvetően elég vitaminhiányos vagyok, ezért én terhesség alatt szedtem terhesvitamint.
De egyébként ha kiegyensúlyozottan és jól táplálkozol és rendben vagy vitaminügyileg, akkor nem kell terhesvitamint szedni. Ez nem egy kötelező dolog. De egy jó dolog azoknak, akiknek meg szüksége van a vitaminokra.
A mai kismamák kezdenek átesni a ló túloldalára.
A terhesvitamin étrendkiegészítőnek számít arra az esetre, ha a kismama nagyon keveet és/vagy egyoldalúan táplálkozik.
Ha normálisan étkezel, akkor nem kell.
De nehogymár úgy kezdjen kijönni, hogy kötelező és elhagyhatatlan, máskülönben fogyis lesz a gyerek!
A baba elvesz mindent, ami kell neki. A folsav a velőcső záródási rendellenesség miatt kell, de te azt szeded.
Túl vagy már az első trimeszteri vérvételen? Ha valamiből hiány lesz, a vérvételi eredményen úgyis látni fogja a doki és annak megfelelően javasol vitamint vagy készítményt.
Általában elmondható, hogy a magnéziumot azért jó szedni, hogy ne legyenek görcseid, jobban viseld a méh növekedését, az izmok és tartószalagok nyúlását. Ha nincsenek ilyen tüneteid vagy bírod nélküle, akkor ne szedd, de ha vannak, ne tartson vissza semmi a szedésétől.
Sok kismamának az utolsó trimeszterre szokták még a vas szedését javasolni, de az is vérképből látható.
(Engem totálisan leszív a baba, az első trimeszterben csak Elevitet szedtem, a másodikban már az orvos utasított a jód szedésére, most, a harmadikban már szednem kell plusz káliumot és vasat is, annak ellenére, hogy igyekszem változatosan táplálkozni és ugyebár ott a vitamin is...)
Remélem 30 mikrogramm folsavat szedsz és nem miligrammot.
Amúgy ha normálisan, egészségesen eszel, az szerintem teljesen elég. A folsav jó az elején, nem gáz, hogy nem szedted babatervezéskor. A baba elveszi tőled, ami neki kell, szóval a kismamavitaminok a kismamáknak kellenek elsősorban. Ha hiány lesz valamiből, az a vérvételen úgyis kiderül. Én szedek mondjuk, főként a jód és az omega-3 miatt, de nem táplálkozom túl egészségesen amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!