Lehetséges? Ha valaki dohányzik terhesség alatt?
Érdekes, tegnap egy "iszákos" nőnek sokan azt tanácsolták, hogy igyon csak nyugodtan, a bor egészséges, terhesség alatt sem árt, még akkor sem ha napi egy decit megiszik...stb. Érdekes, hogy az alkoholizálás ebben az országban mennyire elfogadott, a dohányosokat meg egyre jobban "üldözik". Na mindegy, ez csak egy észrevétel volt...
Azért ehhez képest, a napi 2-3 szál cigi semmi (feltéve ha tényleg csak ennyi, mert ennyit simán le is tudna tenni. Sokszor jóval több az a pár szál, csak nem vallják be az anyukák).
A barnázgatás és görcsölés nem feltétlenül a cigitől van,de ezt senki nem fogja tudni megmondani. A legegyszerűbb, ha abbahagyja a dohányzást, aztán majd kiderül, hogy attól elmúlik-e.
Egyébként a dohányzás okozhat koraszülést, vetélést, nem megfelelő fejlődést, kis súlyt, igazság szerint oxigénhiányt okoz a babánál, nem kap elég tápanyagot, a méhlepény hamarabb elöregszik, szűkülnek benne az erek.
A C vitamin ezen önmagában nem fog segíteni, az csak azért kell, mert a dohányosok esetében c vitamin hiány könnyebben kialakul, ezért jó pótolni.
Nem tudom mennyit szívott terhességed előtt a barátnőd, gondolom ettől jóval többet... Nagyon ügyes, hogy ennyire lecsökkentette, mert a dohányzásról nagyon nehéz leszokni. Én is a terhesség elején ennyit szívtam, mert nem tudtam egyből letenni... nekem így sikerült leszokni róla! De, én nem barnáztam!!! Ha szeretné a gyerkőcöt, akkor tegye le MOST a cigit, nem biztos hogy ez a cigi miatt van, de BIZTOS HOGY NEM SEGÍT A HELYZETEN, SŐŐŐT!!!!
Off: Iszákos??? Napi 1 deci jó minőségű bor miatt? Nekem konkrétan az orvos mondta, hogy nyugodtan, de mindegy.
Meg mi az hogy a kismama nem vallja be ha többet cigizik... te úristen. Nem gondolod hogy akkor akár azt a 2-3 szálat is letagadhatná? Mi ebben a logika?
8-as vagyok. Sajnálom, hogy vannak nők, akik nem osztják a véleményemet abban, hogy a dohányzás semmilyen körülmények között nem tesz jót a babának (magának a dohányosnak sem).
Demokratikus világban élünk, mindenki azt tesz amit csak akar???????? Saját gyereked életét mérgezed???? Nincs hozzá jogod!!! Azzal csak saját magadat nyugtatod, hogy vannak dohányosok, akik egészséges gyereket szülnek. Viszont ezt nem tudhatod előre! Sőt azt sem, hogy majd ha felnő mitől kap 30 évesen rákot vagy agyvérzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!