Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha minden vizsgálaton egy...

Ha minden vizsgálaton egy héttel kisebbnek tűnik a kicsi akkor nem fejlődési rendellenesség ugye?

Figyelt kérdés

először a számolásom alapján 6 hetesen mentem az uh-n azt mondták 5 hetes. Egy héttel később a magánorvosom is azt mondta 6 hetes.

Most szerdán elvileg 11 hetes vagyok BPD: 14mm, Crl: 39mm amire azt mondta jó 10 hetes magzatnak megfelelő, így nem jövő héten néz nyaki redőt csak két hét múlva.

Lehet késői peteérésből?

Valamint az lenne még a kérdésem hogy ha szedek utrogestant amit a doboz szerint 12 hétig szabad csak azt mikor hagyjam abba? Az orvos csak annyit mondott minden gyógyszer marad mint eddig.

2013. nov. 15. 09:40
 1/9 anonim ***** válasza:
fokozatosan állitsd le a 12. hét után. Szerintem csak késöbbi peteérés inkább.
2013. nov. 15. 09:42
 2/9 anonim ***** válasza:
Ez csak annyit jelent, hogy nem félidőben, hanem picivel később foganhatott a baba. Utolsó menzeszhez képest a harmadik hét körül :-)
2013. nov. 15. 09:43
 3/9 anonim ***** válasza:
szia én mire fokozatosan el hagytam az utrot és duphaston addigra be töltöttem a 14. hetet mert az én orvosom azt mondta kb 3 naponta hadjak el egy szemet! nekem anno a 40mm re azt mondták 10+6 nak felel meg! Az a pár nap valószínű későbbi pé-t jelentet nem a 14. napon volt valószínű neked vagy majd később hozza be magát a picur ilyenkor még nagyon változó mikor mennyit nő :)
2013. nov. 15. 09:45
 4/9 A kérdező kommentje:
jajj annyit kifelejtettem hogy az utolsó aug 25-én volt és a ciklusaim 34 naposak, és az utolsó 4 hónapban mindig csúszott 4-5 napot.
2013. nov. 15. 09:46
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nekem is említett fokozatosságot (más gyógyszernél) csak nem tudtam hogy a 12 hét végére legyen meg vagy akkor kezdjem ....
2013. nov. 15. 09:47
 6/9 anonim ***** válasza:

Akkor persze, hogy egy héttel mindig kisebbet mérnek. Sajnos ők nem veszik figyelembe a ciklus hosszát, hanem mindig 28 napos ciklussal számolnak, és legfeljebb azt mondják, hogy késői peteérés lehetett. De te fixen tudod, hogy hosszabbak a ciklusaid, így egy héttel később történik nálad minden.

A kiírás időpontja is egy héttel később kellene legyen.

ne tudom melyik terhességi kalkulátort használod, de itt lehetőség van a ciklushossz megadására is, így a kiírt időpontot aszerint módosítja.

[link]

Szóval ne aggódj, és gratulálok:)

2013. nov. 15. 10:06
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem csak azért lehet kisebb egy magzat, mert fejlődési problémák lennének. Simán lehet azért, mert később estél teherbe. Hosszabb ciklusoknál meg pláne nem kell meglepődni. És igen, az orvosok mindig a 28 napos ciklus alapján számolnak. De mindig benne van plusz-mínusz 2 hét. A genetikáról nem is beszélve.

Nem mindenki születik 3 kg vagy a feletti súllyal. Vannak, akik teljesen egészségesek, de mivel esetleg a szülők is kisebb súllyal születtek, vagy olyanok a méretbeli adottságok, akkor a baba sem lesz nagy súlyú.

Nálam se vettek soha semmit figyelembe. Azt se, hogy mindig rövidebb ciklusaim voltak, azt sem, hogy mindig 2-3 héttel nagyobbnak mérték az uh-n.

Egyébként a férjem is és én is viszonylag picit az átlag feletti súllyal születtünk és tényleg 23-24-25 napos ciklusaim voltak.

És amúgy a 38. héten szültem a fiamat 3960 grammal.:)

Szóval addig, amíg a doki mindent rendben talál, addig ne aggódj ilyenek miatt.:)

A gyógyszert pedig a 12. hét után már nem hiszem, hogy kell szedni. De kérdezd meg biztosan az orvost.

2013. nov. 15. 10:11
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm erre nem is gondoltam, a férjem nem tudom mekkora volt, de én éppen 2 grammal a koraszülött súly felett születtem úgy hogy 2 héttel túl hordott anyu. Mindig emlegeti hogy a legkisebb babaruhában is szinte e térdéig ért a lábam és a kezénél kétszer vissza kellett hajtani.
2013. nov. 15. 10:17
 9/9 anonim ***** válasza:
Egyik baba sem egyforma már a kezdetekkor sem :)) mi mindig le voltunk maradva 2 héttel és lám pont időre született igaz kisebb súllyal 2730g 51cm De én is kis súllyal születettem meg a párom sem volt óriás :) Ne ijedj meg ha később azt mondják retardált nekem félidőtől ezt mondták azokra mondják akik le vannak maradva egy két héttel de hát nem mindenki születik 4kg A gyógyszert meg majd csak fokozatosan szabad abba hagyni ezt beszéld meg a dokival.
2013. nov. 15. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!