Ha minden vizsgálaton egy héttel kisebbnek tűnik a kicsi akkor nem fejlődési rendellenesség ugye?
először a számolásom alapján 6 hetesen mentem az uh-n azt mondták 5 hetes. Egy héttel később a magánorvosom is azt mondta 6 hetes.
Most szerdán elvileg 11 hetes vagyok BPD: 14mm, Crl: 39mm amire azt mondta jó 10 hetes magzatnak megfelelő, így nem jövő héten néz nyaki redőt csak két hét múlva.
Lehet késői peteérésből?
Valamint az lenne még a kérdésem hogy ha szedek utrogestant amit a doboz szerint 12 hétig szabad csak azt mikor hagyjam abba? Az orvos csak annyit mondott minden gyógyszer marad mint eddig.
Akkor persze, hogy egy héttel mindig kisebbet mérnek. Sajnos ők nem veszik figyelembe a ciklus hosszát, hanem mindig 28 napos ciklussal számolnak, és legfeljebb azt mondják, hogy késői peteérés lehetett. De te fixen tudod, hogy hosszabbak a ciklusaid, így egy héttel később történik nálad minden.
A kiírás időpontja is egy héttel később kellene legyen.
ne tudom melyik terhességi kalkulátort használod, de itt lehetőség van a ciklushossz megadására is, így a kiírt időpontot aszerint módosítja.
Szóval ne aggódj, és gratulálok:)
Nem csak azért lehet kisebb egy magzat, mert fejlődési problémák lennének. Simán lehet azért, mert később estél teherbe. Hosszabb ciklusoknál meg pláne nem kell meglepődni. És igen, az orvosok mindig a 28 napos ciklus alapján számolnak. De mindig benne van plusz-mínusz 2 hét. A genetikáról nem is beszélve.
Nem mindenki születik 3 kg vagy a feletti súllyal. Vannak, akik teljesen egészségesek, de mivel esetleg a szülők is kisebb súllyal születtek, vagy olyanok a méretbeli adottságok, akkor a baba sem lesz nagy súlyú.
Nálam se vettek soha semmit figyelembe. Azt se, hogy mindig rövidebb ciklusaim voltak, azt sem, hogy mindig 2-3 héttel nagyobbnak mérték az uh-n.
Egyébként a férjem is és én is viszonylag picit az átlag feletti súllyal születtünk és tényleg 23-24-25 napos ciklusaim voltak.
És amúgy a 38. héten szültem a fiamat 3960 grammal.:)
Szóval addig, amíg a doki mindent rendben talál, addig ne aggódj ilyenek miatt.:)
A gyógyszert pedig a 12. hét után már nem hiszem, hogy kell szedni. De kérdezd meg biztosan az orvost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!