Mennyire igazak ezek a babonák, hogy aki magas annak kicsi pocakja van, aki alacsony annak nagy pocakja van terhesen, meg minél többet mozog és aktívabb, annál könnybeb lesz a szülése?
Ez nem babona, hanem testalkat kérdése.
Mondjuk az igaz, én magas vagyok és nagyon kicsi volt a hasam a 41. héten is. Végig aktívan mozogtam, túráztam az utolsó hétig és a szülésem rettentő könnyű, gyors volt.
magas vagyok eléggé, de akkora hasam van, hogy nem hiszik el, hogy egy baba van benne (mondjuk, tényleg hatalmas). szerintem ez alkati kérdés, anyukámnak is nagyon nagy pocakja volt.
végig tornáztam, mozogtam, de a könnyű szüléshez nem tudok hozzászólni, még egy hetem van, de remélem, az lesz :)
Szerintem max az befolyásolhatja a dolgot, hogy mekkora a felsőteste a nőnek. Mert a magasság egy dolog, az arányok egy másik.
A könnyebb szülés inkább attól függ, hogy azok az izmok elég edzettek-e, amikre szülés közben szükség van. Illetve az állóképesség a másik tényező még, hiszen nem mindegy mikorra fárad ki az ember.
Alacsony vagyok meg vékony is. Pocim alig volt. A gyerek nem mocorgott extra sokat. Mondhatni átlagos volt. Hipergyorsan született meg.
Én nem alapoznék ilyen babonákra semmit.
Alacsony vagyok es oriasi strandlabda hasam volt. Nagyon sokat gyalogoltam minden nap mar munkahelyi kotelessegbol is. Igaz az utolso 4 hetet mar otthon toltottem, mert mar alig birtam menni annyira nehez volt. Szulesem egy gyotrelem volt de hagytak szenvedni, merthogy elso gyerek. Semmi ertelme nem volt a 2 napnak amit vajudassal toltottem. Csaszar lett a vege.
Szerintem alkati kerdes kinek milyen szules adatik. Akinek kotottebbek az izmai annak sokkal nehezebb - pl. sok sportolo hosszu elnyulo kinok kinjaval ad eletet. B.nom valogatott kezilabdas volt, nagyon nehezen tudta megszulni a kisfiat.
A pocakmeret pedig az elore vagy hatrahajlo mehnek lehet betudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!