Ha elkezd valaki vérezni terhesen a 'sima' ügyeletre kell menni?
szóval hogy értsétek mit is akarok kérdezni, nincs semmi bajom, egyenlőre csak egy pozitív teszt, mert már is aggódom ha baj lenne hova kell majd menni:
a város ahol lakunk vagy egy sztk. ami kb. 5-6 körül bezár. van ügyelet is. Szóval ha valami baj lenne akkor a rendes ügyeletre kell menni? mert az végül is nem nőgyógyászat, nem nődokik vannak ott akkor, hogy tud megvizsgálni vagy uh-t csinálni? lehet én vagyok a hülye de a mi városunkban csak ez az egy "normál" ügyelet van. 40 km-re van tőlünk a megye székhely ott van kórház, ott fogok szülni is, akkor oda kellene bemenni, mert ott lehet van nőgyógyászati ügyelet? köszi előre is :)
Köszi a válaszokat, kedves második, igen megfogom kérdezni a dokit, de még nem voltam orvosnál mert várni szeretnék hogy legalább 6 hetes legyek. Így nem volt alkalmam még megkérdezni.
Kedves utolsó, valóban nálunk is az a helyzet mint nálatok, akkor majd egyből a kórházba megyünk, de hát reméljük a legjobbakat, csak szeretnék előre tájékozódni minden esetre felkészülni :)
Szia!
Először is gratulálok. :)
Másodszor: én ugyan már másfél éve meg is szültem, de anno a terhességem elején pecsételtem (görcsök nélkül, csak egy-két csepp vér volt), akkor ezzel nem kellett volna a férjem szerint ügyeletre menni (ő orvos), csak másnap ambulanciára. Nos én nem hallgattam rá, elmentünk, egy ismerősünk ügyelt, azt mondta ő is, hogy ennyivel nem érdemes ügyeletre menni. DE! Ha erősen görcsölsz, vagy folyamatosan pecsételsz/vérzel, esetleg erős, szúró-kisugárzó fájdalmad van akkor igen, mindenképpen, nőgyógyászati ügyeletre.
Év elején ebben a helyzetben voltam.Városban lakunk de nincs korház, csak sima ügyelet. Mondjuk a nögyogyasznak van délutan estig magánrendelése.
Szoval amikor először voltam orvosnal mondta az orvos ha bármi baj van menyjek be hozzá ha rendelési időn tul akkor irány a korház(40km kb) nőgyogyászati osztály.
Sajnos jol jött hogy előre elmondta. 3kor vérezni kezdtem 6hetesen felhivtam a magánrendelését és elmondta ismét hogy irany a korház. Nem tudom ha nincs autonk hogy oldottuk volna meg. elmondta még azt is ott mi fog történni. 3-45kor hivtam az orvost 4utan picivel indultunk(mikor a parom hazaért a munkabol) 4-45kor mar a nőgyogyaszat osztalyon voltunk. Ott megvizsgaltak elmondtak milesz és ennyi.
Azota ismét terhes Vagyok és semmi gond.
Szoval jobb ha mar most tudod hol szeretnél szülni és annak a korhaznak a nőgyogyaszati ügyeletére menj. Igy ott mar mindent tudnak rollad mikoris megszületik a picikéd mert semmi gond nem lesz.:) csak pozitivan.
22hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!