Most a párom nevében kérdezek, tegnap kérdezte tőlem és nem tudtam válaszolni. A gyerek mindig az anya vércsoportját örökli?
Figyelt kérdés
Ha nem, akkor miért nem kapnak vérmérgezést, hiszen közös a vérkeringésük. A-s anyának és B-s apának lehet AB-s gyereke, és az miért nem kap vérmérgezést?2009. nov. 17. 12:59
1/8 anonim válasza:
A gyermek orokolheti mindket szulo vercsoportjat.Azert kell trimeszterenkent ellenanyagszuresre menni hogy megelozzeg a kilokodest,vermergezest ahogy te mondod.En pl.B RH- vagyok ,a kislanyom a ferjem A-s vercsoportjat orokolte es az en negativitasomat.Egyebkent nem kozos a verkeringes.Nezz utana reszletesebben mert ezeket a dolgokat egy kismama kene tudja!
2/8 anonim válasza:
Nem, nem az anya vércsoportját örökli. Nem közös a vérkeringés, ilyen egyszerű. RH összeférhetetlenségnél lehet baj, ha az nem azonos, de ezt tudják kezelni.
3/8 anonim válasza:
4/8 A kérdező kommentje:
na, most lebuktam, erről tényleg nem sokat tudok. Sajnos az utolsó válaszoló sem elégített ki teljesen. Tudom, hogyan működik az RH-öszeférhetetlenség, és tudom, milyen vércsoportok vannak. De ha a köldökzsinór vért szállít a magzatba, és onnan vissza, akkor hogyhogy nem közös a vérkeringésük?
Ne vessetek meg és ne nevezzetek tudatlannak, csak magyarázzátok el. Köszi
UI: az interneten nem találtam sehol választ a kérdésre
2009. nov. 17. 13:43
5/8 anonim válasza:
6/8 anonim válasza:
Az emberi test bonyolult.Nem közös a vérkeringésük mert a baba köldök zsinórja a méhlepényel van összekötetésben és nem az anyával..Az,hogy mien vércsoportú lesz a gyermek genetikailag alakul ki.Ezért nincs vérmérgezés vagy összeférhetetlenség.Az én fiam 0-ás.Pedig én B-és apa A-s.
7/8 anonim válasza:
Nem vagy tudatlan de mivel gyermekedt varsz ,kell tudd azt hogy van ellenanyagszures es hogy az mire valo,ezert irtam hogy tudnod kell es nem vitat akartam inditani.
8/8 anonim válasza:
Nálunk például Apa AB RH+ én O RH- vagyok. A lányok 0 RH+ vércsoportúak. Mindkettőnktől örököltek :) Kaptam is sok szurit e miatt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!