Hol csinálnak toxoplasmás vérvételt? A nőgyógyász, háziorvos nem tudja. Az SZTK (19-ker), nem csinál. Akkor ki?
Szia!
Nekem a védőnő küldte el nem tudom hová. Levetette a vért a háziorvossal és ő küldte tobvább. Az eredményt is ő kapta meg. Kérdezd meg tőle. Biztos tud segíteni.
Nekem is a védőnő írta meg a vérvételi papírt és minden lelet hozzájuk érkezett meg. A városi(helyi) laborban vették le a vért. Igaz a nőgyógyászom rákérdezett, hogy ilyen vizsgálatot csinálnak még?
Nekem megnézték még a rubeolát, bárányhimlőt, cytomegalovírust és azt a herpest is, amelyik együtt jár a toxoplasmával és veszélyes lehet.
Mindegyiken átestem! De a toxoplasma 3 napra jött meg a Herpes meg kb 2 hétre. Szóval mire ezek ide értek beletelt 3 hétbe.
Szia!
A nőgyógyászom javaslatára én is csináltattam toxoplazma vizsgálatot. Elöször a helyi sztk-ba vitték a vérsavót ,aztán visszaküldték:erre már nem vizsgálnak!
Szerencsére kiderült az Országos Járványügyi központ megcsinálja! Ha pesti vagy gondolom tudod hogy a Hein Pál gyermekkórházzal szemben,a Nagyváradés téren van a központ.Nekem volt ott ismerös ő hozott onnan beutalót amit a háziorvos kitöltött ( de a beutalót a honlapjukról is letöltheted), és az idöközben lefagyasztott vérsavóval együtt bevitt.A vizsgálat maga 7600 ft. Akkor ingyen van a eleve fertözött vagy,és viszed erről is a papirt. -Igy mondták. Nekem ez igy nem logikus,mert ha tudod hogy fertőzőtt vagy akkor minek már vizsgálni? Akkor kezelni kell nem? Na mindegy, szóval alapból fizetős,de pár nap alatt megvolt az eredmény!Remélem tudtam segíteni!
28 hetes kismami
14:10-es válaszolonak köszönöm a segítséget. Persze a többieknek is!
Holnap megyek a járványügyi központba, hívtam őket elvileg megcsinálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!