Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szenvedett itt valaki terhessé...

Szenvedett itt valaki terhességi depresszióban?

Figyelt kérdés

Szeretnék olyanokkal beszélgetni akik átestek vagy éppen benne vannak ebben a szörnyű dologban.

Mikor kiderült hogy terhes vagyok szinte azonnal urrá lett rajtam a depresszió, nem tudtam semminek se örülni ( szörnyen hangzik de még a terhességnek se annak ellenére hogy nagyon szerettem volna:-( ) nem tudtam enni, lefogytam, nem találtam örömöt semmiben, telesej befordultam, úgy éreztem soha többé nem leszek már boldog és jó kedvű... Az abortuszon gondolkodtam már, mikor elvetéltem, bármilyen szörnyen is hangzik megkönyebbülés volt bennem jobban lettem, néhány napig. Aztán jött a bűntudat és a megbánás, vissza akartam kapni a terhességem, szörnyen éreztem magam, hogy nem tudtam örülni, még most is szenvedek, csak számolgatom a heteket hogy most hol tartanék. Nagyon nagyon szeretnék gyermeket de nem tudom hogyan tudnám ezt megelőzni vagy ezen felülkerekedni ha terhes leszek. Valaki szenvedett már hasonlótól, mit tudtok tanácsolni, mit tegyek, egyáltalán gondolkodjak gyerekvállaláson mostanában vagy inkább várjak még? Annyira tanácstalan vagyok:-( kérlekszépen ne itélkezzetek felettem, legyetek öszinték nyugodtan csak bántóak ne, így se érzem jól magam!

2013. nov. 10. 12:55
 1/10 A kérdező kommentje:
* telesej=teljesen
2013. nov. 10. 12:57
 2/10 anonim ***** válasza:
szerintem valami bánt téged pl:félsz mi lesz mi vár rád ha meglesz a pici,beszélj a körzeti védőnőddel én is azt tettem semmi baj nem lesz,nekem más volt a bajom igaz de a védőnőknek nem egyedi eset lesz a tiéd hidd el sokat segíthet csak bátran mond el neki,a gyerekvállalással várj még egy picit,minden jót.
2013. nov. 10. 13:00
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, én is arra gondoltam hogy egy hozzáértővel kellene beszélnem hátha az segít. Várok még válaszokat köszönöm
2013. nov. 10. 13:06
 4/10 anonim ***** válasza:

Milyenek a körülményeid? Van hova és van kinek szülni? Az állásodba vissza tudsz menni szülés után? Van miből eltartani?

Régóta szerettem volna gyereket,de pár évvel ezelőttig még nem lett volna alkalmas rá a helyzet.Ha akkor teherbe esetem volna,akkor ugyanúgy érzetem volna,mint te.Mikor végül két csíkos lett a tesztem már fejben minden el volt döntve,a férjem is akarta a babát,az állásom is olyan volt,ahol nem féltem,hogy kirúgnak emiatt stb. Ha valóban minden rendben körülötted és nincs egyéb oka a gyerekvállalásnak,akkor tényleg érdemes szakemberhez fordulni,hogy segítsen.

2013. nov. 10. 13:16
 5/10 A kérdező kommentje:
Igazából anyagilag nincs gond, saját vállalkozásom van amit még babázás mellett is tudnék csinálni, jól keresek, a párommal remek a kapcsolatunk, harmónikusan élünk, ő készen áll a babára, ráadásul elég nagy a család is ugyhogy segítség is lenne. Ezért nem értem ezt a depressziót!? Nem értem mi lehet a gond velem:-(
2013. nov. 10. 13:29
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül veled van a gond! En 2terhesseggel 2x voltam depressziós olyannyira, hogy a parom orvoshoz vitt! Az orvos semmit nem ért, ahogy kibujt a baba semmi bajom nem volt! Van akupunktúra ami terhesség alatt alkalmazható kedely javitasra nekem az bevalt, illetve keress vni ami lefoglal bármilyen nehéz is!
2013. nov. 10. 13:42
 7/10 anonim ***** válasza:
Őszintén nézz magadba. Akarsz igazából gyereket? Vagy még élnél kettesben és nem "kötnéd le" magad? Vagy nem is szeretnél csak elvárás a család/barátoktól? Mitől félsz? Próbáld meg átgondolni. Én is voltam hasonló szituban - munka terén - csak azért csináltam, mert a férjem akarta, de én gyűlöltem hiába akartam benne jól érezni magam, mondogattam is hiszen jó ez nekem, de belül tudtam, hogy nem. Tök depis voltam.
2013. nov. 10. 14:09
 8/10 A kérdező kommentje:
Én úgy érzem szeretném, vágyom egy babára aki majd egyszer egy rendes felnőtt ember lesz akit ketten nevelhetünk foglalkozhatunk vele, tanítgathatjuk, szerethetjük, akivel együtt nevethetünk és sírhatunk, Vágyom az anyaságra! Talán tényleg a változás az ami elrettent. Most egy elég nyugodt és egyszerű életet élünk, és attól félek hogy nem leszek jó és türelmes anya nem akarom hogy fenekesrül felforduljon az életünk, tudom hogy egy gyerek változással és áldozatokkal jár de attól félek hogy ha jön majd a baba soha többé nem lesz egy nyugodt pillanatom és azon fogok gyötrődni hogy mit csinálok jól vagy rosszul. Sokszor olvasok olyat hogy jött a baba és szinte nem változott semmit az életük csak 3-nak lettek és nagyobb volt a felelőség és a feladat de az életük hasonló képpen zajlott. ÉN IS EZT SZERETNÉM! És félek hogy ennek az ellenkezője lesz mert erről is sokan írnak, hijába tervezték a babát egy borzalom az életük, csak szenvednek NA EZ AZ AMIT NEM AKAROK! értitek mit akarok mondani?
2013. nov. 10. 14:26
 9/10 anonim ***** válasza:

Van terhesseg alatti depresszio meg szules utani depresszio. Nem tudom otthon letezik e de nalunk itt vannak erre szakosodott intezmenyek, pszichologusok akik evvel foglalkoznak. Itt a vedono nem ert ilyenhez, bar tudja h van ilyen nem tudna kezelni.

Nekem szules utani depressziom volt, de nem rogton alakult ki hanem kesobb. Buntudat meg egyebek miatt. Jol csinalom e a dolgomat, jo anya vagyok-e... En tulkerekedtem rajta de evek voltak.

2013. nov. 11. 00:25
 10/10 anonim ***** válasza:

Nekem is volt és van is. Most 8 hónapos a gyerek.

Ha szerető család vesz körül, nincs miért aggódnod. Gondolj bele a helyzetembe, hogy nekem a páromat uszítja ellenünk az anyja. Én hogy érezhetem magam? Egyedül egy babával. A gyerekkel nincs semmi gond, megfelelően fejlődik. Csak az apja nincs velünk anyós miatt. Ebből az egészből azt akarom kihozni, hogy ami probléma felmerül majd, ott lesztek rá ketten, vagy többen is hogy megoldjátok, nem csak a te feladatod lesz minden. Szeretet, és ráhangolódás a babára ez a lényeg. Majd megérted, ha megszületik, hogy minden kis rezdüléséből tudni fogod mi zajlik benne, csak hangolódj rá. Én pl. úgy altatom, hogy magamat is álmossá teszem. Ez állítólag az agykonroll, én nem tudom. De mivel bennem volt, utána is érzem őt. Hallgass zenéket, amik feldobnak, az még segíthet.

2013. nov. 15. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!