Milyen okokból mehet, a kismama táp pénzre szülésig 6 hónapig?
A korbeforgos munkaundor is lehet indok, az orvos, ha olyan, siman kiirja a kismamat.
Hivatalosan persze csak akkor lehetne, ha valobann veszelyeztetett terhes.
Hát, 8-as, nem írnak ki bármilyen indokkal. Én 24 hetes kismama vagyok. Vérnyomásom átlag 150-160 között mozog, vasam vészesen alacsony, pedig szedek vasat.
Gyógyszerek, amiket szedek: Dopegyt 3x1, Corinfar napi 1, Doxium 2x1, Neo-ferro folgamma 2x1, persze még magnézium.
Munkahely: hipermarket, egy élelmiszer osztályon vagyok árufeltöltö. Hivatalosan könnyített munkán vagyok, tehát csak címkehiányt kell felmérjek és rendezgetni. Nem hivatalosan osztályt töltök, emelgetek, hajoldozok. Napi 7 órát megyek, állok. Tehát pakolok, tésztát, olajat, rizst, mindenféle konzervet és hasonlót, amik nem könnyű dobozban vannak. Sokszor fáj a fejem, lehajolok és fel, akkor megszédülök. Alsó polcokat már nem olyan könnyű pakolni, nem könnyű guggolni. Néha úgy érzem, nehéz téglákat kell cipeljek a hasamban, ha már 5-6 órája talpalok. Tényleg nem bírom. Munka után megyek a fiamért az oviba, majd a lányomért a mamához, majd haza, este van és másnap minden kezdődik elölről. A fiammal preeclampsyval fektettek kórházba anno, a lányomnál toxémia gyanú volt. Most hasonló lesz a helyzet szerintem, de ez nem elég a táppénzre.
Ma voltam orvosnál. Nem vett táppénzre, mert azt mondta, hogy 150-160-as vérnyomás még nem olyan rossz. Ha kérek a munkahelyem olyan papírt, hogy ennék könnyebb munkát nem tudnak adni, akkor táppénzre vesz. Ja, csak papíron könnyített munkán vagyok, de a valóságban nem teljesen úgy működik minden. Aki dolgozott vagy dolgozik multinál, az tudja. Így a mai napomat is le kell dolgoznom szombaton. Persze adott beutalót vérvételre, máj és vesefunkciót kell nézni, amire azt mondta, holnap menjek el. Ja, csak nekem 8-tól 15:30-ig kell dolgozzak, ezt az egy könnyítést betartják. Így mivel reggel fél 7-től van vérvétel, megyek korán busszal, párom viszi a gyerekeket. Mert ugye novemberben, kereskedelemben már nincs szabadság.
Szóval, ha leírjátok nekem, kik azok az orvosok, akik bármikor táppénzre vesznek, annak örülnék:)
Így kicsit rosszul esik, ha egy 10 hetes kismama már táppénzen van, csak mert az adott orvoshoz jár magánrendelésre is és az SZTK-ban meg simán táppénzre veszi, minden ok nélkül. Mert ilyennel is találkoztam, ilyenkor kinyílik a bicska a zsebemben egy picit:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!