20 hetes kismama vagyok. A babám lábbal van lefelé. Mennyi esély van rá hogy szülésig megfordul?
szia
szülésig még simán befordul, az én gyerekeim a 28 héten fordultak be. ezt érezni fogod, mert nagy ficánkolással jár, és onnantól mindenhol nyom, onnantól érzed magad "terhesnek."
Még csak félidőnél jársz, még oda-vissza fog forogni, mert rengeteg a helye. :) Az enyém volt, hogy a 28. héten visszafordult. A 32. hét környékén maradt fejvégű a fekvése, de próbálkozott a forgással, csak már nem ment neki. :)
Egyébként én is éreztem, amikor véglegesen fordult, azon az éjszakán nem sokat aludtam, végig mozgott, másnap meg szinte meg sem mozdult, annyira elfáradt a nagy munkában. :)
Ne aggódj ezen, van, akinél csak közvetlen szülés előtt fordul be a baba.
"A terhesség 32. hetéig a babák 18%-ának nem normális a pozíciója a méhen belül, a 37. hét után azonban ez az arány 3-4%-ra csökken. Sok, nem megfelelő testhelyzetben fekvő baba azonban, közvetlenül a vajúdást megelőzően, néha épp eközben változtatja meg pozícióját, minden külső segítség nélkül."
Ezt egy cikkbol masoltam.
Ebbol lathatod, hogy kb 3-4% esely van arra, hogy a babad faros lesz az utolso hetekben is, de meg akkor sem biztos, hogy a vajudas kozben nem fordul be.
Epp olyan eselyekkel indulsz, mint az osszes tobbi kismama, az a teny, hogy a 20. heti uh-n epp faros volt meg nem jelent semmit.
Ahogyan korabban is irtak: sok helye van, oda-vissza forgolodnak altalaban ilyenkor meg jo ideig. Nekem mindket babam a 31. het kornyeken fordult be, de a 2. baba meg a 34. heten is iranyt valtoztatott, majd ismet atfordult fejvegube.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!