Terhességi diabeteszt állapítottak meg nálam. Baj az, ha nem tudom tartani a diétát, mert nem tudok annyi szénhidrátmennyiséget megenni egy nap csak kevesebbet (sokszor egy evés üresnek számít CH szempontjából, mert pl. csak zöldséget eszem)?
Figyelt kérdés
2008. júl. 9. 10:11
1/4 anonim válasza:
A zöldségekben is van szénhidrát, csak kevesebb, mint mondjuk a kenyérben vagy a sütikben. Nézz meg egy Ch táblázatot és látni fogod.
2/4 anonim válasza:
Szia! Az mindenképpen baj ha nem tartod be a diétát. Veszélyezteted velem a babát és magadat is. Keress fel agy dietetkust. Ő tud neked segíteni.
Vagy ha igényleg én is szívesen de inkább magánban. Én is dietetikus vagyok.
3/4 anonim válasza:
Sokan valóban nem számítják bele a zöldségekben, gyümölcsökben, adalékokban, panírban, tejtermékekben, készételekben (bár reményeim szerint nem sok ilyet eszel) és habarás/rántásban lévő szénhidrátmennyiséget. ha ezeket beleszámolod, biztos, h megvan, mert amúgy folyamatosan éhes lennél. Én 150 g-os diétán vagyok, és mindent bele kell számolni. Üresnek szerintem a húsfélék vagy a tojás számít, a többi ételben szinte mindenben van szénhidrát.
4/4 A kérdező kommentje:
Találtam egy weboldalt,amin táblázatszerűen rajta van,hogy miben mennyi CH van.Ez alapján számolgattam.Az üres CH-nál arra utaltam,hogy bizonyos étkezéseknél nem eszek meg 10g-nál többet CH-ban,pedig minimálisan 20 g van kiírva.
Ettől függetlenül köszönöm szépen a válaszokat!!!
2008. júl. 10. 13:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!