Készüljek, hogy a szülési fájdalmak kibírhatatlanok lesznek?
Kb 3 napja vannak tompa (nem fájdalmas, de kellemetlen) menstruációshoz hasonló alhasi görcseim, amire azt mondták, hogy jósló fájások.
A ctg ellenben semmit nem jelzett ki (nyílegyenes vonal). Ez azt jelenti, hogy ami már most kellemetlen, az még gyakorlatilag semmi és az igazi fájások ennek többtízszeresei lesznek? Mert akkora fájdalmat el sem tudok képzelni egyelőre :(
37hkm
Ez az én kérdésem volt nemrég, mert én is be akartam lőni, hogy amiket most érzek, hol is állnak a skálán :)
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..
Teljesen felesleges skálázgatni, hiszen a 10-es mértéket csak szülés után tudod belőni. Amiről azt hiszed, hogy most 10-es, az visszanézve korántsem lesz annyi. Én tényleg úgy éreztem, hogy kibírhatatlan, és bele fogok halni, bár én nagyon nem bírom a fájdalmat.
Amúgy leginkább ahhoz tudnám hasonlítani, amikor olyan hasmenésed van, hogy úgy csikar, hogy meg kell kapaszkodj valamiben, szorítod össze a fogaidat, izzadsz, érzed hogy jönne a kaki, de nem jön már semmi (már bocsánat)... Nekem ehhez hasonlított leginkább.
Szerintem ez sokszor agyban is dől el.
Minél jobban félsz tőle, annál görcsösebbek lesznek a méh izmaid, annál jobban feszít, fáj.
Ha kiűzöd a félelmet (amihez bizony kell a biztonságos környezet, csapat, ami itthon sokszor lehetetlen), akkor az izmaid ellazulnak, és a fájdalom is sokkal elviselhetőbb.
Lazítsd, relaxálj, sajátíts el légzési technikákat, pozitív gondolkodás, nagyon sokat tud segíteni.
Nagyon fáj, de korántsem kibírhatatlan. Olyan típusú fájdalom, amit elég nehéz körülírni, hiszen nem érzed az életed során gyakran. A menzesz görcshöz vagy hascsikaráshoz hasonló volt számomra, csak 100x megszorozva. A 2 perces fájások a legrosszabbak, mert a fájások közbe akkor már nem tudsz pihenni. Az előtte lévők nem olyan vészesek, mert közbe pihenhetsz.
Nekem a nődokim azt mondta, hogy gondoljak arra, hogy az egyetlen létező fájdalom ami nem kóros, az a szülési fájdalom. Nem kell tőle megijednem, bármilyen erősnek is érzem, hiszen teljesen természetes érzés, nem jelez bajt.
Engem ez nyugtatott meg, illetve próbáltam arra figyelni, amit mondanak, hogy mit és hogyan csináljak és ez elterelte a figyelmem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!