Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nektek mi a véleményetek?...

Nikancska kérdése:

Nektek mi a véleményetek? Korai lenne még? Többi lent

Figyelt kérdés

Én 20 éves vagyok és nagyon szeretnék már egy kis bébit. :) Igaz a párom még várna ezzel a dologgal. Most dolgozom 9 hónapot. Áprilisban lesz a lagzink. És erre a munka helyre ujból felvennének 9 hónapra januártól . A párom dologzik. Én úgy gondolotam hogy akkor lagzi után neki lehetne állni ennek a dolognak ti mit gondoltok?

Korai még az én részemről?

2013. nov. 6. 17:28
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem még korai. Az az optimális, ha a házasság (vagyis házasságtól függetlenül összeköltözéstől számítva) után 2 évet együtt éltek a baba előtt.

Másrészről meg jobb lenne, ha lenne legalább 2 év munkaviszonyod, mire megérkezik a baba, és az határozatlan idejű szerződéssel legyen, ne határozott idejűvel.

2013. nov. 6. 17:31
 2/6 anonim ***** válasza:
Korai szerintem.
2013. nov. 6. 17:49
 3/6 anonim ***** válasza:

szerintem nem korai DE!

ha a párod még várna tartsd tiszteletben. A babakérdést szerintem közösen kell eldönteni. Ne eröltesd. Én is mar 20évesen akartam de csak 23évesen döntöttük el.

A munka meg... az a jo ha a szülés pillanatában van munkaviszonyod(tökmindegy h határozott vagy határozatlan sztem) és a szülést megelőző 2évben dolgoztal 365napot. Akkor jar minden.

2013. nov. 6. 19:44
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha a szülést megelőzően csak 365 nap munkaviszonya van, akkor csak egy évig kapja a GYED-et, viszont, ha 2 év munkaviszonya van, akkor 2 évig kapja a GYED-et. Szóval nem mindegy.

A határozatlan idejű szerződés majd később jelent problémát, amikor hamar jön a kistesó, a két gyerek között nem lesz idő dolgozni, és őrá már csak GYES-t fog kapni.

Na persze lehet erre mondani, hogy még csak az első van tervben, de ha már ilyen hamar valaki gyereket szeretne, akkor a második is nagy valószínűséggel hamar fog érkezni...

Szerintem ha nincs olyan egészségügyi probléma, ami miatt sietni kéne, akkor nyugodtan lehetne várni, pláne hogy leendő apuka még nem akar gyereket. Másrészről nem kellene ennyire apukára hagyatkozni, jobb ha az anyuka GYED-et kap, mint GYES-t. Elég nagy különbség van a kettő között, és ha magára marad a gyerekkel sem mindegy.

2013. nov. 6. 20:56
 5/6 anonim ***** válasza:

igen de csak azért irtam mert 2szer 9honapot dolgozna éz ha még ugy akar szülni h van munkaviszonya akkor nem lesz meg a 2éve csak egy.

Ugyanezért irtam azt is h mindegy h határozott vagy határozatlan. ha esetleg a 2ik 9honap után felveszik határozatlanra akkor sinen van munden tök jo. De manapság ritka az ilyesmi álltalában a támogatások miatt veszik fel az embert határozott időre. Ha az nincs már akkor kérdéses a tovabbi hosszabbitás. Plusz ha visszamenne dolgozni 3éves kora után vagy gyes alatt akkor is kérdéses hogy vissza tudjak e vennu. Csak nem akartam belemenni a részletekbe a jelenlegi allaspontot nézve irtam amit irtam.

Persze teljesen igazad van előzö és igy lenne a legjobb minden szempontbol.

Nem azt mondom hogy hagyatkozzon a leendő apukára csak hogy gyereket ugyis csak akkor tudnak vállalni ha mindketten akarják. Ha az egyik erőlteti akkor az előbb utobb visszaüt. Ez nem egy olyan dolog amire késöbb valamelyikük aztmondja meggondoltam magam. Annyira nem vagyok a szavak embere remélem érthetö azért a nézőpontom...

2013. nov. 7. 12:47
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a véleményeket és átgondolva igazatok(uk) van, de valami miatt ezt egyszerűen nem bírom kiverni a fejemből. Álmomban is erről ábrándozok vagy épp a szülésről. Nem bírom azt nézni hogy a nővérem milyen boldog családban él, félre ne értsetek nem vagyok féltékeny csak már én is annyira szeretnék. És mindent megpróbáltam hogy ne ezen rágjam magam de nem megy mit tegyek végre hogy elmuljon ez az érzés?
2013. dec. 10. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!