Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mitől lehet pajzsmirigy...

Mitől lehet pajzsmirigy megnagyobbodás?

Figyelt kérdés
Sziasztok 2-3 hete tudtuk meg h barátnőm terhes és nemrég észre vettünk h a nyakán pici csomó van ami fáj is neki el is mentünk vele háziorvoshoz aki adott beutalókat vérvételre laborba meg endokrinológiára de mivel sajnos az utóbbira fél éves várakozási idő van ezért titeket kérdezlek h nektek van e ilyesmi tapasztalat h ez lehet e a terhesség miatt v csak szimplán jódhiány mert nem nagyon akarom h a barátnőmnek valami baja legyen meg h ne adj isten rák legyen és akkor a picinek is baja lesz

2013. nov. 6. 16:45
 1/3 anonim ***** válasza:

Endokrinológiára terhesen soron kívül adnak beutalót, próbáljátok meg újra az időpont kérést!

TSH-t, FT4-et nézett a háziorvos a vérvételen?

2013. nov. 6. 20:07
 2/3 anonim ***** válasza:
1. voltam soron kívül adnak IDŐPONTOT, bocs elírtam.
2013. nov. 6. 20:08
 3/3 anonim ***** válasza:

A vérkép (TSH,fT4 kell nézni, ez az általános vérképben nincs benne, külön kell kérnie az orvosnak) legyen meg minél hamarabb, mert ha magas a TSH, vagy az fT4 érték nincs a tartományban, komoly baj is lehet belőle a terhesség alatt. Ha ezzel baj van, soron kívül fogtok kapni időpontot, mert nem ijesztegetésképpen, de okozhat vetélést is a pajzsmirigyprobléma. Ha itt a keresőben utánanézel, akkor sokat olvashatsz róla. Ha baj van, gyorsan rendbe kell tenni, de reméljük ez csak egy a hormonváltozás miatti csomó a nyakán! :)

És egyébként ha nem lenne terhes, akkor a pajzsmirigy alul vagy túlműködés nem "nagy" betegség, nem kell tőle megijedni. Csak azt a hormont kell szednie gyógyszer formájában, amit nem termel a pajzsmirigye, és rendben is lesz minden.

Kíváncsi vagyok mi lett veletek, légyszi ha kiderült valami írd meg!

2013. nov. 6. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!