Egyetlen dologtól félek a terhességem alatt - a súlygyarapodástól. 176cm vagyok, 69kg az elején, most 76-77kg és a 24. héten vagyok. Ez nem túl sok eddig?
Én másodjára vagyok várandós. Az első alkalommal 73 kg-ról indultam és 92 kg-al emeltek a műtőasztalra a császárhoz. Akkor még az első hónapokban is edzettem úgy mint baba nélkül, viszont utána egyik napról a másikra leálltam. Ennek következményeként elkezdtem nagyon-nagyon kerekedni. (erős csontú, és erős izomzatú vagyok) Volt olyan vizsgálat ahonnan sírva hívtam a páromat, hogy "mindenki olyan csinos,én meg akkora vagyok mint egy elefánt..." Akkor a páromon kívül senki sem vigasztalt.
Most a 8.hétbe léptem és hétfőn elhívtam beszélgetni egy dietetikus ismerősömet. Szeretném megelőzni a baj, hiszen 5 évvel ezelőtt a vérnyomásom is magas volt, dagadtam is. Hasonló dolgokat mondott mint itt a 2. válaszoló írt. Plussz a mozást hangsúlyozta. És még ami miatt írni kezdtem neked: 16 kg-ig felmehetsz a súlygyarapodással!! Tehát én akkor nem 10kg-al híztam túl magam, hanem csak 3-4 kg-al. És most jön ennek a megerősítése: amikor szülés után kijöttem a kórházból 76 kg voltam - tehát 3 kg plusz volt rajtam. :)
Ez most így utólag is de boldoggá tesz és ez a szám (16) barátságosabb, mint a 10 kg :)
Szép napokat Nektek!! :)
Én is csak ettől féltem de nagyon a terhességem alatt. Most 30 hetes vagyok, és már látom, h. nagy gond nem lehet. Mindig 50 kg alatt voltam és megdöbbentett, h. a 20. hétig feljött 6 kg. Azóta viszont csak 3 kg, és ezek a plusszok nem zsír formájában jelennek meg, mert a hasamon kívül szinte semmi változás nincs.
Szerintem feleslegesen parázunk. Szülés után meglátjuk mi a helyzet, aztán ledolgozzuk azt a pár kilót.
Üdv.
Én is ettől féltem, mert 3 évig sikerült tartanom 173 centimhez a 60 kg-t, nem eszem túl sokat most sem de a így a 30 hétben soknak tartom a 9kg-t, főleg hogy édességet nem kívánok, és maximum naponta egy tányér levessel lett több az adagom.
De engem az bátorít hogy a legtöbb kismama szülés után elég hamar leadja a plusz kg-at.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!