Mit csináljak, ha a bőrgyógyász olyan kenőcsöt írt fel, amit terhesek nem használhatnak a tájékoztató szerint? 26hkm
Ha mondtad neki, hogy terhes vagy (és normálisnak tűnt a doki amúgy), akkor használnám.
Én is sok mindent használtam, mindig tudták, melyik trimeszterben mit lehet, és hogy mennyire szívódik fel pl. egy krém hatóanyaga a babához, stb.
Kedves utolsó,
a szoptatásra ugyanazok a szabályok érvényesek a szerek 98%-ban mint amik terhesség alatt. Ha hosszabb ideig tervezel szoptatni, akkor érdemes azért valami alternatívát keresned.
Milyen kenőcs?
Egyébként véleményem szerint az orvos mérlegelt, és azután adta azt, amit.
Egy csomó gyógyszerre ráírják, hogy ne használja a terhesség alatt azért, mert terheseken nem végeznek gyógyszervizsgálatokat.
De mégis van egy csomó gyógyszerrel tapasztalata az orvosoknak.
""4.6 Termékenység, terhesség és szoptatás
Terhesség és szoptatás alatt alkalmazása nem javallt, kivéve, ha az orvos feltétlenül indokoltnak tartja.
Terhesség:
Megfelelő humán vizsgálati eredmények nem állnak rendelkezésre.
Állatkísérletekben azonban nem észleltek káros hatást a terhességre vagy a magzat fejlődésére.
A Bactroban csak abban az esetben alkalmazható terhesség ideje alatt, ha a kezelés során várható előnyök meghaladják annak lehetséges kockázatát."
A gyógyszer orvosi előiratából.
Szerintem nincs is olyan gyógyszer, aminek a betegtájékoztatójában azt írják, hogy "terhesség során nyugodtan alkalmazható".
Pont azért, mert terheseken nem végeznek gyógyszervizsgálatot.
Ha nem vagy nyugodt, hívd fel az orvost, és kérdezz rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!