A terhességi kiskönyvben meg kell adni az apa nevét?
Figyelt kérdés
Ugyanis "apuka" elhagyott terhesen, és nem tudom, megadjam-e a nevét, mivel szeretném, ha a gyermekem majd az én vezetéknevemet kapná.
2013. nov. 3. 19:33
1/8 anonim válasza:
ha nincs apasági nyilatkozat, akkor nem kaphatja apa nevét. tehát mindegy, hogy a kiskönyvben mi szerepel.
2013. nov. 3. 19:40
2/8 anonim válasza:
az enyémbe sem írták bele, megértőek voltak és nem kérdezősködtek
2013. nov. 3. 19:41
3/8 anonim válasza:
Szerintem abszolút jogod van nem megadni apa nevét. Ha más nem azt mondod, hogy nem tudod mi az apuka neve. (nem tudod kitől van) Senkinek semmi köze hozzá.
2013. nov. 3. 20:04
4/8 anonim válasza:
Nem hinném, hogy akadékoskodnak ha nem iratod be, inkább azért kérdezik, hogy ha bármi van és értesíteni kell akkor ott legyenek az adatai a kiskönyvben, amit ugye mindenki mindig magánál hord :)
2013. nov. 3. 20:05
5/8 anonim válasza:
2-es vagyok!
most jutott eszembe hogy a kiskönyvbe nem írták bele az apuka nevét
viszont ami karton a védőnőknél van, oda beírták az apa nevét születési idejét címét, mert ha baj van vérátömlesztés vagy valami hasonló akkor értesítik, bárhogy is van
de ha nem adod meg, akkor sem akadéskoskodnak
2013. nov. 3. 20:11
6/8 anonim válasza:
Szerintem ha tisztáztátok apával, hogy ő nem tart igényt a gyerekre, akkor senki nem kötelezhet arra, hogy meg mond ki az apja. Mint már mondtam, simán lehet, hogy tényleg nem tudod ki az apukája, mert pl. több pasival is együtt voltál, és már nem is emlékszel kik azok, vagy ha megerőszakoltak és a testest nem kapták el, vagy bármi indokkal, de indok nélkül sem vagy köteles az apuka kilétét elmondani.
2013. nov. 3. 21:04
7/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat."Apa" meg lesz nevezve, de nem akarom, hogy akár véletlenül is az ő nevét írják be vezetéknévnek a gyerek születésekor. Ezért kérdeztem, mert hallottam olyat, hogy apasági nyilatkozat hiányában a nővérkék jóindulatból beírták apa nevét.
Kedves utolsó! Azért mert "apuka" elhagyott engem és a tervezett és akart gyerekét, nem fogom magam egy utolsó senkiházi k.rvának feltüntetni, aki azt sem tudja kivekl izél. Szóval ez egy hülye ötlet volt.
2013. nov. 3. 23:05
8/8 anonim válasza:
Fel tettél egy kérdést, mi szerint is nem szeretnéd apuka nevét feltüntetni a kiskönyveben. Tanácsot kértél, hogy lehetne ezt megkerülni, én ötleteket adtam arra, hogyan kerüld meg. Nem kell élned az ötleteimmel, arra akartam rávilágítani, hogy senki nem kötelezhet arra, hogy meg ad apa nevét. De ezek szerint itt azért nincs arról szó, hogy te semmi áron sem szeretnéd ha apuka neve valahol is szerepeljen. (én ezt honnan tudjam mennyire nem akarod, hogy apa neve fel legyen bárhol is tüntetve?) Elő fordulhat az is, hogy az apuka egy közeli barátod és bár tartjátok a kapcsolatot, nem szeretnéd ha a gyermeked valaha is megtudja ki az apukája, és ezért nem akarod, hogy a neve szerepeljen valahol.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!