Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Köldökzsinór-tekeredés?

Köldökzsinór-tekeredés?

Figyelt kérdés
Bocsánat, ha teljesen hülye a kérdés, de első gyerek. Nagyon mocorgós a babám, és rettentően félek tőle, hogy magára, főleg a nyakára tekeri a köldökzsinórt. Hogy fogom észrevenni ha ilyen történik? Vagy teljesen esetleges? Doki CTG vizsgálatnál biztos észreveszi, ha ebből fakadó gond van? Még "csak" 36 hetes vagyok, de nagyon aggódom, hogy gond lesz így a végén... eddig is volt elég a terhesség alatt. Számoljam a magzatmozgást és az jelezni fogja?
2013. nov. 2. 20:18
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Nem lesz baj kérdező,mert természetes úton igyis megszülheted a babádat. Zsinor meg akkor rossz,ha rövid vagy szoros. UH és CTG nem mindig veszi észre,tekeredést,te ebből semmit nem érzel. mozgásokat figyeld,mert ha kevés vagy nem mozog akkor baj van. Nem ilyesztegetni akarlak, hanem meg nyugtatni.
2013. nov. 4. 20:07
 12/12 anonim ***** válasza:

Igazából, ha látja is a doki hogy a nyakán van a zsinór, akkor sem tud benyúlni a pocakodba és leszedni a babáról. Ha a nyakán van, az még nem gond, csak ha megszorul vagy elszorul valahol akkor.

Egyébként tényleg ne gondolj erre, csak arra, hogy minden a lehető legnagyobb rendben van-és lesz!

ÉN is leírom a saját tapasztalatomat azért:

1fiam úgy született, hogy 1x a nyakán volt a zsinór, de semmit sem jelentett, nem volt nehezebb-könnyebb megszülni, az apgarja is 10/10volt, minden rendben volt vele.

2gyereknél én is úgy jártam a kb 31heti UH-n, hogy a doki szólt, hogy 4x a nyakán a babának a köldökzsinór, ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni, és nagyon figyeljek a mozgásokra- hetente megnéztek, hogy állunk, és császározni akartak! Totál beparáztattak! Azt mondta a dokim, hogy lehetetlen, hogy 4x jó irányba fog forogni a baba a hasamba és hogy letekeri magát- de elárulom, hogy letekerte és 38hetesen 45perc alatt megszületett sima úton úgy, hogy egyszer sem volt a nyakán a zsinór. De azért persze mivel jobban figyeltek ránk, így látszódott az UH-kon hogy tekeredik le, és asszem 36hetesen már csak 2x volt rajta. 38hetesen előjel nélkül született, szóval annyira hirtelen, hogy majdnem otthon pottyant ki- ha szükség lett volna rá, akkor sem tudtak volna megcsászározni- de szerencsére minden oké volt.

A 3.babám pedig mikor megszületett, csak annyit hallottam a szülésznőtől, hogy doktor úr jöjjön ide: egy hatalmas nagy csomó volt a köldökzsinórján. Egyből vizsgálgatta a doki, hogy milyen a színe, meg nem szorult-e el, de hálistennek ezzel sem volt gond.

2013. nov. 5. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!