Köldökzsinór-tekeredés?
Igazából, ha látja is a doki hogy a nyakán van a zsinór, akkor sem tud benyúlni a pocakodba és leszedni a babáról. Ha a nyakán van, az még nem gond, csak ha megszorul vagy elszorul valahol akkor.
Egyébként tényleg ne gondolj erre, csak arra, hogy minden a lehető legnagyobb rendben van-és lesz!
ÉN is leírom a saját tapasztalatomat azért:
1fiam úgy született, hogy 1x a nyakán volt a zsinór, de semmit sem jelentett, nem volt nehezebb-könnyebb megszülni, az apgarja is 10/10volt, minden rendben volt vele.
2gyereknél én is úgy jártam a kb 31heti UH-n, hogy a doki szólt, hogy 4x a nyakán a babának a köldökzsinór, ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni, és nagyon figyeljek a mozgásokra- hetente megnéztek, hogy állunk, és császározni akartak! Totál beparáztattak! Azt mondta a dokim, hogy lehetetlen, hogy 4x jó irányba fog forogni a baba a hasamba és hogy letekeri magát- de elárulom, hogy letekerte és 38hetesen 45perc alatt megszületett sima úton úgy, hogy egyszer sem volt a nyakán a zsinór. De azért persze mivel jobban figyeltek ránk, így látszódott az UH-kon hogy tekeredik le, és asszem 36hetesen már csak 2x volt rajta. 38hetesen előjel nélkül született, szóval annyira hirtelen, hogy majdnem otthon pottyant ki- ha szükség lett volna rá, akkor sem tudtak volna megcsászározni- de szerencsére minden oké volt.
A 3.babám pedig mikor megszületett, csak annyit hallottam a szülésznőtől, hogy doktor úr jöjjön ide: egy hatalmas nagy csomó volt a köldökzsinórján. Egyből vizsgálgatta a doki, hogy milyen a színe, meg nem szorult-e el, de hálistennek ezzel sem volt gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!