Mi történik, ha túl nagyot emelek?
Takarítottam, és megemeltem valamit, amiről azt gondoltam, hogy könnyebb. Eléggé megeneltem magam, úgy hasból.
De utána nem fájt a hasam, nem görcsöltem, nem véreztem, semmi.
Lehet valami baja a babámnak?
15 hkm
Babának semmi esetre Sem. A nehéz emelés placenta leválást okozhat, ami erös vérzéssel és/vagy görcsökkel jár.
Egy normál terhességnél 10-20kg-t simán feltudna emelni a kismama, erre példa ahol van kisebb gyerek és azt emelgetni kell.
Persze ha nem kell emelgetned akkor hagyd ki, de nem kell megijedni egy kicsit nehezebb dolgoktól.
Milyen nehéz volt? Gondolom azért annyira nem, hogy csak hosszú küszködés során tudtad megemelni.
Én a terhességem végéig volt, hogy cipeltem a nagyobbik lányom (15-17 kg körül volt) nyakamba vittem néha, mert olyan lassan haladtunk, de mondjuk mindig csak addig amíg nem éreztem, hogy elég, mert fáj.
Köszönöm a válaszokat, most azért megnyugodtam!
Nem hagyom el magam, elviszem én a teli felmosóvödröt, meg nagybevásárlást is csinálok, csak akkor odafigyelek, hogy ne feszüljön a hasam.
De most belefeszült.
De nincs semmi tünet.
Köszönöm még egyszer!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!