Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi történik, ha túl nagyot...

Mi történik, ha túl nagyot emelek?

Figyelt kérdés

Takarítottam, és megemeltem valamit, amiről azt gondoltam, hogy könnyebb. Eléggé megeneltem magam, úgy hasból.

De utána nem fájt a hasam, nem görcsöltem, nem véreztem, semmi.

Lehet valami baja a babámnak?

15 hkm

2013. nov. 1. 14:17
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Babának semmi esetre Sem. A nehéz emelés placenta leválást okozhat, ami erös vérzéssel és/vagy görcsökkel jár.

Egy normál terhességnél 10-20kg-t simán feltudna emelni a kismama, erre példa ahol van kisebb gyerek és azt emelgetni kell.

Persze ha nem kell emelgetned akkor hagyd ki, de nem kell megijedni egy kicsit nehezebb dolgoktól.

2013. nov. 1. 14:21
 2/5 anonim ***** válasza:

Milyen nehéz volt? Gondolom azért annyira nem, hogy csak hosszú küszködés során tudtad megemelni.

Én a terhességem végéig volt, hogy cipeltem a nagyobbik lányom (15-17 kg körül volt) nyakamba vittem néha, mert olyan lassan haladtunk, de mondjuk mindig csak addig amíg nem éreztem, hogy elég, mert fáj.

2013. nov. 1. 14:21
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, most azért megnyugodtam!

Nem hagyom el magam, elviszem én a teli felmosóvödröt, meg nagybevásárlást is csinálok, csak akkor odafigyelek, hogy ne feszüljön a hasam.

De most belefeszült.

De nincs semmi tünet.

Köszönöm még egyszer!!

2013. nov. 1. 14:24
 4/5 anonim ***** válasza:
Nemcsak a placenta válhat le, hanem kinyílhat a méhszáj is. Egyébként én még 39 hetesen is cipeltem a 17 kilós nagyobbikat. Ezzel nem biztatni akarlak! Az orvos nekem azt mondta, hogy 5-7 kilót nyugodtan lehet emelgetni (pl. felmosóvödröt.)
2013. nov. 1. 17:37
 5/5 anonim ***** válasza:
Én még 23 hetesen is pakolok egy hipermarket osztályán és van 2 kisgyerekem is, akikkel foglalkozok, emelgetem őket, csinálom a háztartást és semmi bajom.
2013. nov. 1. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!