Kérdésem jogi természetü. Lányom várandósan vállalt munkát, ikerterhességgel túl van a negyedik hónapon. Jelenleg még próbaidőn van. Ha már nem birja a munkát, kiirhatja e az orvosa, mire jogosult?
Az orvos kiírhatja, de a munkáltató a próbaidőn belül, indoklás nélkül, azonnali hatállyal kirúghatja, és semmit sem fog számítani, hogy állapotos.
Az, hogy mire jogosult szülés után nagyban függ attól, hogy mennyi biztosított ideje van az elmúlt 2 évben.
TGYÁS csak akkor jár, ha a szülés napján is állományban van.
Próbaidő alatt nem jár védettség sajnos.
Fontos lenne tudni, hogy korábban volt e munkája és mennyi ideig.
# 4/6
Aztán még csodálkoztok miért vannak a nők hátrányba. Kerekséget elvárom akkor minimum, hogy én is az vagyok.
# 7/7
Szóval te nem rúgnád ki... jótékonyságból szoktál alkalmazni embereket. Persze.
Utolsó: Nagyon sok helyen kerülik a munkaügyi bíróságot. Én egy külföldi tulajdonú óriási konszern mo-i leányvállalatánál dolgozom (itt kb 300 fő), nem kis cég, de 100%-ig biztos vagyok abban, hogy lenyelnék, nem perelnének.
Dolgoztam kisebb cégnél 20-30 fős magyar Rt, annál is biztos vagyok, hogy nem pereltek volna, túl sokat tudtak az ott dolgozók a cégről, amivel árthattak volna neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!