Akinek progis császára volt, hogy alakult az időpont kérdése?
Figyelt kérdés
Programozott császárnál hogy döntik el, hogy mikor szülessen a kicsi? Egyeztetnek a kismamával vagy nem?
Egyáltalán hogy is mondjon egy kismama bármit is arról, hogy mikor jöjjön a világra a kicsi?
2013. okt. 29. 18:12
1/9 anonim válasza:
Ez a kismama és a baba állapotától függ. Nálunk az én alapbetegségem indokolta a császárt. A 37. héttől bennt feküdtem és nézték, hogy mennyire romlik az állapotom. Amikor már nem lehetett tovább tartani a terhességet, akkor megcsinálták a császárt, végül 39+0 hetesen.
2/9 anonim válasza:
nálunk úgy volt, hogy az orvos közölte, hogy nem akar kockáztatni, nem várjuk ki a 40. hetet és 39+2 napra tűzte ki az időpontot.
túl sok idő nincs mérlegelni, mert altatásosnál az aenesztessel is egyeztetni kell, meg ugye kell szabad műtő...
de ha már hetekkel korábban megvan az időpont, akkor van idő mindent elrendezni, amit addig még nem sikerült.
a programozott császár orvosilag indokolt, nem fognak kockáztatni
így legalább tudod, hogy mikor láthatod végre a Kicsit! :)
3/9 anonim válasza:
Tuti sokféle verzió van erre is - nekem is az állapotom döntött: a 35. héttől feküdtem kórházban és nézték, mennyire romlanak az értékeim, aztán a 38. héten szótak, hogy nem várnak tovább és másnap reggel kilakoltatták.
4/9 anonim válasza:
Én még előtte vagyok (36. hetes), de nálunk is a 39+0 napra tűzték ki. Kórházba nekem nem kellett feküdnöm eddig, mert nem klasszikus betegség, hanem fizikai akadály a gátja a természetes szülésnek, amit meg nem nagyon kell figyelemmel kísérni, legalábbis eddig.
5/9 A kérdező kommentje:
Ez azt jelenti, hogy a kismamát meg sem kérdezik?
2013. okt. 29. 19:43
6/9 anonim válasza:
4. vagyok. Nekem ezt javasolta a doki még 4-5 héttel ezelőtt. Én nem is gondoltam, hogy neki erről engem kérdeznie kellene. Ő tudja, hogy orvosilag mikor indokolt, (gyerek mikor elég fejlett, labor mikor OK,) a gyerek meg kérdezés nélkül is jön gondolom, ha esetleg akar korábban.
7/9 anonim válasza:
Nekem későn derült ki, hogy császár lesz 40. héten, másnap 6-ra kellett menni. Mikor visszekérdeztem, hogy "olyan korán?", a doki majdnem felnyársalt a szemével. Nagyobbik gyerekem nem akartam köszönés nélkül otthon hagyni, ha nem muszáj, mivel nem volt égetően sürgős a császár, gondoltam talán később is mehetek... Reggel 6-ra ott voltunk, azt mondták 9-10 körül műtenek, ha nem lesz sürgősebb eset.... 14 órakor toltak a műtőbe. :S Szóval nem a kismama "igényét" nézik elsősorban, hanem orvosi szempontból. Bár gondolom ez is orvosfüggő, nekem nem volt fogadott dokim.
8/9 anonim válasza:
Nekem eddig 2 programcsászárom volt. Az elsőnél (39. hét) úgy mentem be a kórházba, hogy akkor másnap császár. Nagyon rá voltam izgulva, aludni se tudtam. Aztán később kiderült, hogy másnap mégsem lesz meg a baba, mert nincs szabad időpont a műtőben. Bár indokolt volt a császár, de nem volt sürgősségi, ezért ilyenkor mindenhol megy a huzavona. Másnap reggel minden bajom volt, hogy minek lébecolok itt még egy napot és direkt nem is ettem semmit, hogy hátha mégis megcsászároznak. Megkerestem a dokit - egy főorvost, mondtam neki, hogy próbálja már meg elintézni aznapra. Sikerült! Bár azt hozzá kell tenni, hogy a dokimnak másnap vmi konferenciára kellett mennie és nyilván főleg ezért harcolta ki a műtőt. Én voltam a műtéti programban az utolsó dél körül, de meglett a baba! A párom mint az őrült rohant fel vidékről Pestre, mert úgy tudta, hogy nem aznap szülök. Épp a műtőbe toltak, amikor megérkezett. Beöltöztették és jöhetett ő is. A második alkalommal kb. 2 héttel a tervezett császár előtt nézték a műtéti naplót a dokik - én is ott voltam. Megkérdezték, hogy akkor dec. 8-a legyen v. inkább 10-e? Szóval ennyi választási lehetőségem volt, bár igaz mindkettőt kicsit korainak éreztem a 38. héten. Utóbb kiderült, hogy a méhlepény állapota miatt max. 2-3 napot lehetett volna még bent a baba. Szóval összességében nekem tetszett az adott kórház rugalmassága! Személyes tapasztalatom persze csak egy helyen volt, de kevés helyről hallok ilyen hozzáállást.
9/9 anonim válasza:
Egyik ismerősöm mindkét szülése császár lett,a második programozott.A doki kérdezte,hogy x hó y. nap körül műtené,melyik nap lenne jó neki,van-e esetleg óhaj-sóhaj?Nem sürgősségi volt,így pár napot lehetett variálni,végül azt a napot mondta,amikor valamelyikük névnapja volt.Szóval a doki rugalmasan kezelte a dolgot,mert lehetett így csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!