Mindenkinek van a hasán, függőlegesen a köldök vonalán, ilyen barna hosszu csik? Terhességem kezdete ota van, de ahogy telik az idö egyre erösebb, olyan furi. Ez majd elfog mulni?
Szia
Nekem is volt linea negra a neve, most 5 honapos a picim, meg mindig latszik de mar joval halvanyabb. Es ugy tudom (es remelem) hogy idovel el is mulik.
Nekem nincs, és nem is mindenkinek van. Általában a barnább bőrűeknél gyakoribb. Nyugi, el fog múlni idővel.
Linea negra a neve, ahogy az előttem szóló is írja, és a terhességi hormonok miatti hiperpigmentáció miatt jön létre.
Sziasztok
nekem sincs 26 hetes vagyok de nem jött még ki godolom már nem is fog pedig vártam...
Nem tudom számit e de "porcelán fehér" a bőröm.
Az első terhességemnél volt. Valamikor félidőben jött ki, és szülés után pár hónappal tűnt el. Teljesen nyomtalanul. Én is hófehér bőrű vagyok.
Nemrég szültem a második babámat, most egyáltalán nem volt ilyen csíkom.
szia, én 32 hetes vagyok, pár hete jött ki. A hasam aljától tart a pocim közepéig. Először megijedtem, de aztán itt olvastam, hogy ez normális, és el fog múlni. Nekem is sötétedik, ahogy múlik az idő. Én nagyon fehér bőrű vagyok.
Kellemes babavárást
Mindenkinek van ilyen csík a hasán, linea albának (fehér csíknaj) hívják. Akkor is ott van, amikor az ember lánya nem terhes, csak ekkor nem látszik.
Terhesség esetén ez a csík besötétedhet a hormonok miatt, elválik a környezetétől. Ekkor hívják linea nigrának (fekete csíknak). Sötétebb bőrűeknél látványosabb lehet a csík, halvány bőrűeknél alig látható.
Terhesség után a csík ismét bvisszahalványodik.
Nekem is van, de csak a 33. héten jött elő.
37km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!