Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Candida gombám van 8 hetes...

Candida gombám van 8 hetes terhesen?

Figyelt kérdés

Nagyon félek, 8 hetes terhes vagyok és candida gombát mutatott ki a tenyésztésem. Egyébként semmi tünetem nincs, nem fáj, nem viszket, nincs folyásom sem. Nem fáj ha pisilek stb.

Félek, hogy mi lehet ez? Dokim azt mondta ha nincs tünetem, akkor nem kell izgulnom, állítólag a babára nem hat.

2013. okt. 29. 10:34
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem lesz semmi gond, csak kezelni kell. Használhatsz rá hüvelykúpot nyugodtan. Nekem sajnos többször is kellett a terhesség alatt (candibene kúp). Többet ártasz vele, ha nem kezeled!
2013. okt. 29. 10:37
 2/6 A kérdező kommentje:

dokim nem igazán mondta hogy kellene rá bármit is szednem...

miért nem mondta, hogy használjak kúpot?

2013. okt. 29. 10:40
 3/6 A kérdező kommentje:
Megnéztem a neten a fent említett gyógyszert. Azt írta, hogy terhesség alatt, különösen az első 3 hónapban nem alkalmazható a candibene.
2013. okt. 29. 10:42
 4/6 anonim ***** válasza:
A babának nem lesz baja, de a kezelésével rdemes megvarni, hogy betöltsd a 12 hetet. Szerintem a következő vizsgalatnál kérdezz rá, és magyaráztasd el a dokival, hogy miért nem akarta vagy akarja kezelni.
2013. okt. 29. 10:45
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem is várd meg a kezeléssel a 12. hetet és fontos hogy ne az applikátorral tedd fel a kúpot, hanem csak kézzel. Terhesség alatt egyébként elég gyakori a candida, nem kell aggódnod :)
2013. okt. 29. 11:01
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem lesz a babának baja tőle. Sajnos a terhesség ezért is másállapot. A gyatra immunrendszerünk miatt a terhesség alatt átlagba a nők 3-szor, 4-szer is összeszednek gombát, egyebet.

A kezelés azért fontos, hogy a szülőcsatorna tiszta legyen, hiszen mégiscsak azon keresztül jön majd ki a baba.

Nekem is azt mondta az orvosom kúpokat ne dugdossak fel terhesen, simán canesten kenőccsel kenjem külsőleg magamat, és egy kicsit a hüvelybejáratra, és picit bentebbre is.

2013. okt. 29. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!